Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:- "İnsanları ayrıştırmadan, kategorize etmeden hepsini seveceğiz ve sevdiğimizi de göstereceğiz. Bu kamil bir devlet olmanın ilk ve tek şartıdır"

ANTALYA (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "İnsanları ayrıştırmadan, kategorize etmeden hepsini seveceğiz ve sevdiğimizi de göstereceğiz. Bu kamil bir devlet olmanın ilk ve tek şartıdır" dedi.

Antalya'da Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, "terörü lanetliyoruz" yazılı pankart ve Türk bayrağı açarak, sloganlar attı. Kamu-Sen üyeleri ayrıca, şehitler için dua okudu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin acılı günlerden geçtiğini, ülkenin her geçen gün kaosun içine sürüklendiğini söyledi. Son yıllarda yaşanan olaylarla milletin "milli sinir uçlarının köreltildiğini" dile getiren Koncuk, ülkenin milli birlik ve beraberliğini sağlamanın öncelikleri olduğunu vurguladı.

Ülkeyi bugünlere getiren sebepleri de unutmadıklarını anlatan Koncuk, şöyle konuştu:

"Bizim gideceğimiz bir başka ülke yok. Bizi kabul edecek bir başka ülke de yok. 'Bugün içim rahat, bugün işim tıkırında'... Vallahi ve billahi bu anlayış bizi kurtarmaz. İşte Suriyelilerin başına gelenler meydanda. Vatansız kaldılar. Siyasi anlayışı, dünyaya bakış açısı ne olursa olsun, emin olun vatan yoksa namus da yok şeref de yok. Geçmişi unutmadan geleceğe el birliği ile yürüyeceğiz. Tabii ki bütün vatandaşlarımızı koruyup kollayacağız. 'Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı bizim için kıymetlidir, değerlidir' diyeceğiz'. İnsanları ayrıştırmadan, kategorize etmeden hepsini seveceğiz ve sevdiğimizi de göstereceğiz. Bu kamil bir devlet olmanın ilk ve tek şartıdır."

Koncuk, Türkiye'de vatan uğruna şehit olanlar ve yakınlarını unutmamak gerektiğini, onların acılarını paylaşmak gerektiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.