Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Cibuti Devlet Başkanı Guelleh, Ankara'daki terör saldırısını "korkakça" şeklinde niteleyerek, sert bir şekilde kınadığını belirtti - İİT, milli güvenliğini savunma, topraklarını ve istikrarını koruma konusunda Türk hükümetine tam destek verdiğini açıkladı

ADDİS ABABA / RİYAD / KUDÜS (AA) - Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısını, "korkakça" şeklinde niteleyerek, sert bir şekilde kınadığını belirtti.

Cibuti Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu korkakça düzenlenmiş saldırıyı şiddetli bir biçimde kınıyoruz" denildi.

Guelleh, Ankara'daki terör saldırısının ardından, uluslararası toplumu teröre karşı birlik olmaya çağırarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifa dileklerini iletti.

- İİT'den terör saldırısına kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadığını bildirdi.

İİT tarafından yapılan yazılı açıklamada, milli güvenliğini savunma, topraklarını ve istikrarını koruma konusunda Türk hükümetine tam destek verildiği belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada, olayın faillerinin bir an önce cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan Filistin parlamentosundaki Hamas'a bağlı Islah ve Değişim Grubu Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını ve Türk halkının yanında olduklarını açıkladı.

Gruptan yapılan açıklamada, "Ankara'daki patlamalar Türkiye'nin Filistin ve Suriye'deki insani ve adaletli tutumuna darbe vurmak isteyen anlamsız bir saldırıdır" denildi.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı dilendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.