Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
- Suriye'deki muhalif gruplar saldırıyı kınadı


HALEP/ANKARA (AA) - Suriye'deki önde gelen muhalif gruplar, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kınama mesajları yayımladı.

İslam Ordusu (Ceyş'ul İslam) yazılı açıklamasında, Türkiye'nin her zaman savunmasız insanların barınağı ve sığınağı olduğu vurgulayarak, "Türkiye'nin bu onur verici pozisyonu karşısında karanlık güçler, bölgede fesat çıkararak Türkiye'nin mazlumların yanında durmasını engellemeyi amaçladı" ifadesini kullandı. Açıklamada İslam Ordusu'nun saldırıyı kınayarak lanetlediği belirtilirken, "Bölge ülkelerinin istihbarat örgütlerinin de eli olduğu açık olan bu terör saldırısı karşısında, Türkiye hükümetinin ve halkının yanında olduğumu beyan ediyoruz" denildi.

Ahraru'ş Şam da açıklamasında, ''Kardeş ülke Türkiye'nin başkenti Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı demokrasi ve kardeşliğe yönelik alçakça bir saldırıdır. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz'' ifadelerine yer verildi. Saldırının mazlumların yanında duran güçlü Türkiye'nin güvenliğini ve istikrarını hedef aldığını belirten açıklamada, "Bu tür alçakça saldırılar Türkiye'nin uluslararası çapta ilerleyişinin önünde duramayacak. Allah, mazlum ve zayıf insanların hamisi olan Türkiye'yi korusun" denildi.


Feylaku'ş Şam'ın yayımladığı mesajda da, "Terör örgütleri PYD ile PKK, ülkemizde ve kardeş ülke Türkiye'de devamlı alçak terör saldırılar düzenleyerek halkımızı hedef alıyor. Feylaku'ş-Şam olarak her zaman Türkiye halkı ve hükümeti yanında olduğumuzu belirtiyoruz" denildi. Açıklamada ayrıca, bu tür terör örgütlerinin ve onlara destek verenlerin birlik yoluyla yok edilmesi gerektiği kaydedildi.

Suriye'nin Türkmendağı'ndaki savaşçı gruplardan Sultan Abdülhamit Han Tugayı'nın komutanı Ömer Abdullah da AA muhabirine açıklamasında, menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getirerek, "Yaralı kardeşlerimize Allah'tan şifa, şehitlerimize Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı dileriz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.