Uğur Özteke

Uğur Özteke

ANKETLERE GÖRE FATMA BAŞKAN GARANTİ GİBİ…

ANKETLERE GÖRE FATMA BAŞKAN GARANTİ GİBİ…

Yine farklı iki konuya değinmek istiyoruz. Aslında bakın dolar nasıl da baş aşağı düşüyor değil mi? Çıkarken koparılan gürültünün ardından şimdi bu sessizlik neyin nesi? Dahası inanın bu kadar büyük sessizlik garip değil mi?

Neyse ekonomi ile ilgili yerel bir değerlendirmeye belki gelecek hafta içerisinde şöyle küçük bir dokundurma yaparız.

İzninizle önce garip Belediye çalışanlarımız adına bir dost çalışanın bizimle paylaştığı duyguları yetkililere iletmek istiyoruz.

Bakın bize inanıp güvenen kendisini de riske atan Hüseyin kardeşimiz ne diyor;

“Belediye…

Sevgili Uğur abimiz siz gazetenizden duyurdunuz, uyardınız, çalışan garibanlar boyunlarını eğdi cesur olanlar iş yavaşlatma eylemine gitti ama maalesef belediyeler her şeye rağmen çalışan gariban işçilerin maaşından kesintiye gitmiştir onca uyarı onca yalvarışa karşılık...

Şimdi ne oldu o garibanların tek şikayet kurumu olan CİMER’e yüzlerce dilekçe yazıldı, şikayetler dile getirildi ve şimdi belediyelerimiz müfettişlerin kıskacında.

Şimdi müfettiş beyler çalışan işçilerin kaybettiği hakları kuruşu kuruşuna hak sahiplerine iade ettirecek ve olan kaybolan oylara olacak.

Maalesef Cumhurbaşkanımız canı pahasına bu partiye sahip çıkarken belediyelerin inadı yüzünden binlerce oy kaybı oldu yine Konya'da

Yine AK Parti tüm Konya’yı silip süpürecek ama önceki seçimler gibi öyle uçurum farkları olmayacak

Sonuç itibari ile değer miydi bunlara?

Sevgili duayen abim kimliğim ve adresim sadece sizde saklı kalsın...

Saygılarımla…”

…………….

Hâlâ anlayabilmiş değilim belediyelerin içine, çalışanlarına bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz, Dışarıya çıkıyorsunuz herkesin belediyelerden farklı farklı beklentileri var. Ama elle tutulan gözle görülen resmi olanlar yüzde 1.

Onun için yorumsuz olarak burayı geçmek istiyorum.

ANKETLERE GÖRE MERAM’DA

FATMA BAŞKAN BANKO GİBİ   

Belki sade vatandaşlar olarak emeklimizin, işçimizin, memurumuzun, öğretim üyemizin orta halli esnafımızın derdi ekmek. Ama şehri ve ülkeyi yöneten kesim ciddi ciddi yerel seçim turlarında. Bu işleri yapanlardan AK Parti cenahına baktığımız zaman tabii ki AK Parti tüm diğer partilerden yüzlerce adım önde ve ciddi ciddi çalışıyorlar.

Şehrimize bakacak olursak.

Bir iki haftadır cep telefonlarımıza farklı farklı mesajlar geliyor.

Bilmem size de geldi mi?

Bence gelmiştir.

Çünkü benim 70 küsur yaşındaki anamın bile cep telefonuna bu mesajlar geldiğine göre.

Bu mesajlara biraz dikkatli baktığınız zaman garip bir durumla karşılaşıyorsunuz.

Mesela bu gönderilen mesajın fotoğrafına bakar mısınız?

foto-1-507.jpg

Bize soruyorlar “Karatay Belediye Başkanı kim olsun?”

Kardeşim Karatay Belediye Başkanı Ahmet olsun Mehmet olsun demek ki benim bir lüksüm olabilir mi? Diyelim ki olsun. Beni kim kazır. Yahu Allah aşkına partilerde vekillik için başkanlık için temayüller yapılıyor. O kadar temayülde sandıktan çıkan hangi kişi listeye girdi ki? Temayülden çıkanın esamisi okunmazken benim yazdığım isim mi Başkan olacak. Ya da kendi delegesini kaale almayanlar şimdi beni mi kaale alacaklar?.

İkinci mesajın fotoğrafına bakar mısınız?

foto-2-428.jpg

Selçuklu Belediye Başkanı kim olsun? 

Hayırdır, Ahmet Başkanı hemen silip attınız mı?

Bu ne büyük ayıptır yahu?

………….

foto-3-300.jpg

İşte bu mesajın fotoğrafı da çok net.

Meram Belediye Başkanını başarılı buluyor musunuz?

Sonra dayanamayıp kendi kendinize sorarsınız değil mi?

Demek ki Fatma Başkan tamam. Yani “Meram Belediye Başkanı kim olsun?” diye sorulmadığına göre şuanda usulen Fatma Hanım’ın başarılı olup olmadığının araştırmasını yapılıyor.

……………..

Bu soruların muhatabına ulaşabilmek adına AK Parti Konya’nın yöneticilerine ulaşıyoruz. Hiç kimse bu mesajlardan kendilerinin bir sorumluluğu olmadığını söylüyor. “Belki de Genel Merkez yaptırıyordur” deniliyor.

Bırakın seçmeni bu durum mevcut başkanlar için üzücü değil mi?

“Bizim sorumluluk alanımızda değil” demek bence yeterli değil. Ya suç duyurusunda bulunulmalı ya da bu durum Genel Merkez’e iletilmeli diye düşünüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Birine güvenmeli insan. Ama kime güvendiğini iyi düşünmeli…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

AVM’lerin otoparklarında araçlarımızı sarı boyalarla çizilmiş alanların içine park etmeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR