Annelerine Çifte Bayram Yaşattılar

Annelerine Çifte Bayram Yaşattılar
Konya'da evlatlarından gerçekleştirilen karaciğer nakli ile yaşama tutunan iki anne, adeta çifte bayram yaşadı Üniversite öğrencisi Taşpınar: "Annemin gözlerimin önünde günden güne ölüme sürüklenmesine razı olamazdım.

 Konya'da, karaciğer yetmezliğinden dolayı zor günler geçiren iki kadın, çocuklarından alınan karaciğer nakliyle çifte bayram yaşadı.

Adile Taşpınar (48) ile Hacer Atsak (53) yıllardır karaciğer yetmezliği çekiyordu. Rahatsızlıkları ilerlediği için hemen nakil yapılması gereken iki anneye de çocukları karaciğerini vermek istedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde Taşpınar'a, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki kızı Nesibe'den; Atsak'a ise çobanlık yaparak geçimini sağlayan 33 yaşındaki oğlu Harun'dan alınan karaciğer başarılı şekilde nakledildi.

Taşpınar ve Atsak bayramı hastane geçirseler de nakil oldukları için oldukça mutlular. 

Operasyonu gerçekleştiren Hastanenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Tekin ve Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar, sağlık durumları iyi olan iki anne ve çocuklarıyla yakından ilgileniyor.

Anneannesi aynı rahatsızlıktan öldü

Nesibe Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin uygun akciğerin çıkmasına beklerken rahatsızlığının zamanla ilerlediğini söyledi.

Anneannesinin aynı rahatsızlıktan yaşamını yitirdiğini belirten Taşpınar, "Annemin gözlerimin önünde günden güne ölüme sürüklenmesine razı olamazdım. O yüzden karaciğerimi verdim" dedi. 

Taşpınar, bayramda annesiyle hayatta olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Kendisini "şanslı bir anne" olarak görüyor

Üç çocuklu Adile Taşpınar ise 20 yıldır yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hem maddi hem de manevi yönden çok yıprandığını vurguladı.

Kendisini "şanslı bir anne" olarak gördüğünü ifade eden Taşpınar, "Kızım ve doktorlarımın yardımıyla çifte bayram kutladık. Biz iki bayramı bir kutluyoruz" diye konuştu.

 - Gözünü açar açmaz annesini sordu 

Dört çocuğu olan Hacer Atsak ise kendisine akciğerine veren oğluna teşekkür etti. Oğlu Harun'un biri 7 aylık iki çocuğu olduğundan ilk önce nakile sıcak bakmadığını bildiren Atsak, oğluna bir şey olsa kendisinin de yaşayamayacağına dikkati çekti.

Duygularını, "Annemin rahatsızlığı ilerleyince perişan olduk, hiç kolay değil. Operasyon sonrası hemen 'annem iyi mi' diye sordum" şeklinde dile getiren Harun Atsak da nakil yapıldığına annesinden daha çok sevindiğini kaydetti.

Kadavradan naklin önemi

Doç. Dr. Ahmet Tekin, organ nakli konusunda duyarlılığın artırılması gerektiğine işaret etti. Son bir ayda 6 nakil gerçekleştirdiklerini bildiren Tekin, hastaların organ nakli sayesinde yeni bir hayata kavuştuklarının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar ise farklı branşlarda profesyonel bir ekiple nakilleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önemli olan hastalarımızın daha konforlu bir yaşam sürmesi. Hep bunun için çabalıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.