Annesinin rızasını, madalyayla aldı

Annesinin rızasını, madalyayla aldı
Kimi zaman, karşımıza çıkan yolları tercih etmeden önce anne ve babamıza danışırız. Onların rızası yoksa; ilerlemekte biraz tedirgin oluruz. Ya diğer yolu izleriz ya da korka korka istediğimiz yoldan gideriz

Röportaj: Hasan Yıldırım 

Konyalı Fatih Koçyiğit, kick boksa gönül verdi. İlk maçında, ilk rakibine darma duman oldu. Burnuna aldığı darbelerle üstü başı kan içinde kaldı. Eve gittiğinde ise, annesinin yüreği ağzına geldi. Oğlunun kick boksa devam etmesinde artık rızası yoktu. Onun rızası yoktu ama… Fatih’in de pes etmeye niyeti yoktu. Ne yaptı, ne etti; antrenmanlarını aksatmadı. Gün geldi yenildi, gün geldi yendi. Aklının bir köşesinde de hep, annesinin rızasını almak vardı. Daha da hırslandı. Bir gün, katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda tüm rakiplerini mağlup ederek birinci oldu ve milli takıma seçildi. Müjdeli haberi annesine verdiğinde ise; hem madalya, hem milli forma hem de annesinin rızasını almış oldu. İşte bu, Fatih Koçyiğit’in hikâyesi…

ÖNCELİKLE, SENİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Adım Fatih Koçyiğit. Konyalıyım. 17 yaşındayım. 3 yıldır kick boks yapıyorum.

KİCK BOKS’A NASIL BAŞLADIN?

Arkadaşlarımın teşviki ile başladım.

NASIL OLDU? SENİ NASIL TEŞVİK ETTİLER?

Arkadaşlarım ilk başlamışlardı ve beni çağırdılar. İlk olarak izlemeye geldim. Sonra Selçuklu Belediyesi spor okullarına kayıt oldum.

SELÇUKLU BELEDİYESİ SPOR OKULLARINDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİN? BURADA BİR SPORCU NASIL YETİŞİYOR?

İlk başta yavaş bir şekilde alışma süreci oluyor. Hafif antrenmanlarla başlayıp daha sonra ağır bir şekilde devam ediyor. Öncelikli amaç olarak gençlere spor sevgili aşılanıyor. Siz bu spora gönül verdikten sonra antrenmanların zorluk derecesi artsa da, bu antrenmanların gelişmeniz için önemli olduğunu bildiğiniz için sadece işinizi yapmaya odaklanıyorsunuz.

PEKİ, SENİN ALIŞMA SÜRECİN NASILDI? NELER YAŞADIN?

Ben hocalarım sayesinde bağlandım. Onlar gerçekten benim çok üzerime düştü. Hocam Mevlüt Aker, ilk antrenmanımda bana “Sporu bırakma” dedi. Beni bir süre sonra bir üst gruba aldı. Benimle daha iyi ilgilendi. Bir gün maçtan sonra eve gitmiştim. Burnum kanadı ve üstüm başım kan içinde tabi. Annem bana “Ben seni böle görmeye dayanamıyorum bırak” dedi. Ama ben devam ettim. Antrenmanlara gelmemde haberi vardı ama gönlü razı değildi. Ama günler geçti. Ben katıldığım müsabakalarda artık daha az hırpalanıp dereceleri almaya başladığım zaman gönlü razı gelmeye başladı. (Gülüşmeler)

dekope.jpg

MAÇLARDA SENİ EN ÇOK KİM ZORLADI?

Son katıldığım ve üçüncü olduğum Dünya Şampiyonasında Rusya beni çok zorlamıştı. Türkiye Şampiyonası’nda ise Ağrı’dan katılan bir sporcu vardı. Gerçekten beni çok zorlamıştı.

KİCK BOKSTA ALDIĞIN DERECELER NELER?

2 kez Türkiye üçüncüsü, 1 kez de Türkiye Şampiyonluğum oldu. 2017’de ilk defa Türkiye Şampiyonu olduğumda milli takıma seçildim.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİKTEN SONRA NELER YAŞANDI, NELER HİSSETTİN?

Ailem ve çevremdeki arkadaşlarım baya sevindiler. Baya iyi karşılandı. Spor salonundaki hocalarım, arkadaşlarım hepsi beni tebrik etti.

KİCK BOSKUN NE GİBİ ZORLUKLARI VAR?

Biraz darbeye bağlı bir spor... Sanırım en büyük sıkıntısı bu. Fakat özel kıyafetlerimiz gereği birçok alanda korunuyoruz. Bunun haricinde de bir şey yok zaten.

BU SPORUN HAYATINDAKİ OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERİ NELER OLDU?

Olumlu yönleri olarak, bana özgüven kattığını söyleyebilirim. Kendimi daha kontrollü hissediyorum. Olumsuz yönleri olarak ise… Aslına bakarsanız şu ana kadar hiç yaşamadım. Bu nedenle hiçbir olumsuz yanını bilmiyorum.

dsc_0171.jpg

DÜNYA GENÇLER KİCK BOKS ŞAMPİYONASINDA ÜÇÜNCÜ OLDUN. NASIL GEÇTİ MÜSABAKA? ÖNCESİNDE, SONRASINDA VE MAÇ ESNASINDA NELER YAŞADIN?

Arkamda milli takım olduğu için destek baya iyiydi. Türkiye’yi temsil etmek çok güzel bir duyguydu. Maça çıktım… Arkamda tribünler… Milli takım forması… Sürekli adımın bağırılması… “Sen milli takımı temsil ediyorsun” sözleri… Tüylerim diken diken oldu. Atmosferi çok güzeldi. Ve bir o kadar da gurur vericiydi.

BU MÜSABAKADAN BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜN. ÇEVREN NASIL KARŞILADI SENİ?

Herkes beni tebrik etti. Sonra, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştük. Hedeflerimizi konuştuk. Bana, “Bu kadar kısa sürede bunları başardığına göre daha iyisini yapabilirsin. Başarılar” dedi.

HEDEFLERİN NELER?

Henüz yolun başında olduğumu biliyorum. Bu nedenle hedefimi ne kadar yüksek koyarsam ona ulaşmak için çalışma sürecim de artacak. Hedeflerim Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmak ve bu arenalarda İstiklal Marşımızı okutmak.

TAKIM OLARAK HEDEFLERİNİZ NEDİR?

Buradaki tüm arkadaşlarım birbirinden yetenekli sporcular. Ama herkesin tek bir ortak hedefi var, o da herkesin iyi dereceler alması.

BİR KİCK BOKSCU NASIL YETİŞİYOR?

Önce biraz sabır sonra azim ve hırs lazım… Bunlardan sonra antrenman süreci çok önemli… Sabah kalkıp okula gitmek, akşam okuldan sonra antrenmana gelmek... Anlayacağınız baya sabır gerektiren bir süreç.

ÜLKEDEKİ KİCK BOKS’UN DURUMU İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUN?

Aslında kamp süreçlerinde biraz daha fazla çalışsak dünyada daha fazla altın madalya alabiliriz diye düşünüyorum.

KONYADA KİCK BOKS’A OLAN İLGİ NASIL?

Son zamanda birçok spor salonu açıldı. Bununla birlikte de spora yönlendirme arttı. Spor salonlarından gelen teşvik ile spora baya ilgi oluştu. İlgi gören branşlardan birisi de bizim alanımız olan kick boks. Şu an çok iyi bir potansiyel var.

EKLEMEK İSTEDİĞİN HERHANGİ BİR ŞEY VAR MI?

Hayır yok. Teşekkür ederim.

BİZE VAKİT AYIRDIĞIN İÇİN BİZ TEŞEKKÜR EDERİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.