Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Arka sokaklar

Arka sokaklar

Kalbinizin arka sokaklarında gezinmeyi hiç denediniz mi? Bir kere deneyin ve gezintiye çıkın. Bakalım arka sokalar da neler oluyormuş.  O sokaklar hırpalanmışlıkla birlikte nice yorgunlukları taşır. Ne sessiz ve feryat figan kavgalar yaşanmıştır o sokaklarda. Hak ile batılın kavgası, sevgi ile aldatmanın kavgası, yalan ve riyaya karşı güven ve doğruluğun savaşları, kimi zaman sessiz, kimi zaman feryatlarla birlikte olmaktadır. Orada var olmanın savaşları ve dinmeyen insanlık mücadeleleri sürüp gitmektedir.
Eğer bir gün yolunuz kalbinizin arka sokaklarına düşerse; bu kavgalarda kimin galip gelmesi gerektiğini göreceksiniz. Bu gezinti esnasın da, insan olmanızın gereği olan birçok değerli malzemeleri görme şansınız olacak. Farkında olmadığınız, unutup bir kenara bıraktığınız, sizi bekleyen gizli hazinelerinizi tekrar keşfetmiş olacaksınız. 
O hazinelerin her birinde unuttuğunuz değerler, yok saydığınız duygular vardır. 
Yaradılış gayen, Allah sevgin, insan sevgin ve cömertliğinin bunların başı çektiğini görürsün.
Dünya hayatının şaşaalı süsleri yüzünden, kılıf geçirerek görmemek için gözlerini yumduğun, gezmemek için ayaksızlaştığın, duymamak için sağırlaşıp kulak vermediğin o arka sokaklar, mutluluğuna açılan yollarla, çıkmaz sandığın sokağın kapısını açacak anahtarları gizlendiğini görürsün.
Farkında değilsin. Çünkü nefsine bağımlı olarak yaşayıp, onun sana gösterdiği süslü yollarda gezdiğin için, arka sokaklarda cereyan eden hadiselerden haberin yok. 
Sen arka sokaklara gidecek yolları kapatıp duvar örerken, içinde canhıraş feryatları duymadan sahte mutlulukları yaşarken, gerçek insan olma değerlerini bile arama ihtiyacı hissetmedin. Çünkü korkuyordun, nefsinin senin önüne serdiği, bu vazgeçilmez zevklerin bir daha yaşanamayacak korkusuydu.
Kalbinin ön sokakların da, kibirinden büyüklenerek vazgeçilmez olduğunu sandın, insanları hor görerek nefsinin istekleriyle zevkinin esiri olarak insanlığını kaybettin.
Servetin ve yaşama şeklinle insanları sınıflandırarak toplumsal birlik beraberliğini, inandığın değerleri kaybedip özünden ayrılarak inançsızlığınla baş başa kaldın.  
Dur demenin, arka sokakların feryadına kulak vermenin vakti gelmedi mi? hayat bugün var yarın belki olmayacak.
Hazreti Mevlana’nın dediği gibi “ dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.” Yeni bir gün yeni bir başlangıç seni bekliyor. Yeniden insan olmak için temiz sayfa açıp, arka sokaklara adım atmak lazım. 
Lütfen; hep beraber kalbimizin arka sokaklarında bir gezintiye çıkalım. Nefsimiz engellemeye çalışsa da, bunu başaracak gücü insanlık onurumuzla deneyip, içimizde ki feryat ve kavgaları sona erdirip, insanlık erdemini yaşayalım.
Hala ne duruyorsunuz? Bu yolculukta kendinize yeni bir rehber mi beklemektesiniz? Rehberiniz 1460 yıl önce gelmiş ve size yol tariflerini vermiş. Sadece size kalan açıp okumak ve size sunulan yol haritasını görmektir. 
Yeter ki okuyun, çıkmazların çıkar olduğunu, kapalı kapıların anahtarının orada olduğunu, çıkmaza uğrayan sokaklarınızın açılıp, ana kumanda merkezine ulaştığınızı göreceksiniz.  
Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR