Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

ARTIK GÖZLER BEŞTEPE’DE

ARTIK GÖZLER BEŞTEPE’DE

Konuyu takip eden sanırım sadece biz olduğumuz için arayıp soranın, yeni bir şey yok mu diyenin veya bizi tanımasa da acaba son durum nedir diye selam edenlerin meraklarını giderelim.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile ilgili birkaç görüşme yaptım. Doğrusu son yazıdan sonra süreci çok takip etmemiştim. İlgili görüşmeler tamamlanmış. Başvuranların hepsi liste halinde ve de istişareler neticesinde ön plana çıkan isimler Beştepe’de…

Adaylar arasında hem sükûnet hem de gözle görünmeyen bir psikolojik harp var. WhatsApp üzerinden sürekli kulis yarışı sürüyor. En son rektörün bu gece yayınlanacak olan resmi gazetede yayınlanacağı dolaşıma girdi ama bu iddia boş çıktı.

Bugün isim yazarak kimseyi öne çıkarma ya da arkada bırakma niyetim yok. Bu işlerle ilgilenen ve adayları dinleyen bir büyüğümüzün dediği gibi: Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Kim göreve gelirse gelsin ya da devam etsin şehir olarak ardında durmamız gerekiyor…

 

ANKARA’DAN GELEN SES

Çarşamba günü Ankara’da Akıllı Şehirler ve Belediyeler ile ilgili kongre yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir dâhil birçok büyükşehir belediye başkanı Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği bu organizasyonda buluştu. Peki, biz tam da o gün Konya’dan tam anlaşılmasa da ne yazdık?

“Konya, büyükşehirler arasında AK Parti için en ciddi konumda. Bursa’yı bir kenara koyarsak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerin kaybedildiği bir ortamda; tarihten aldığı öncü rolünü daha da kuvvetlendireceği bir süreçten geçiyor. Uğur Başkan, duruşu ve tecrübesiyle ulusal siyasette de AK Parti’yi belediyeler ölçeğinde temsil edebilecek bir isim”

Fotoğraf karesini gördünüz değil mi?

bakan_1-(1).jpg

Bakın, Ankara’da ikamet eden lakin Konya’yı da çok yakından takip eden bir ismin gönderdiği şu satırlara:

“Gazete olarak Sn. Başkanı ziyaretinizi ve onunla yaptığınız röportajı, Ankara'da bugün başlayan ve iki gün sürecek olan 'ulusal' toplantıya [ Akıllı Şehirler ve Belediyeler ile ilgili kongresine ] göre planlamanız; ayrıca köşe yazınızla bunu öne çıkarıp taçlandırmanız, bununla birlikte diğer yazarlarınızla konuyu farklı yönleriyle ele almanız son derece isabetli olmuş.

Deyim yerindeyse, gazetecilik ve habercilik hususunda, 'ulusal' olanla bağınızı ve bağlantınızı kesmeden 'yerel' olanı öne çıkarmayı başarmışsınız.

Eline /elinize sağlık, kalemine / kaleminize kuvvet! Tebrikler”

 İşte yapmak istediğimiz tam da buydu. Lakin olaya sadece oturduğu yerden bakanlar yine farklı algıladı.

 

FARKLI ALGILAYANLAR İÇİN…

Gazetecilik ve habercilik bağlamında hiç kimseyle alâkayı kesmeden, haberi bağlamından koparmadan vermeye özen göstererek, insanlar ve 'kesimler' arasında da hakkaniyeti gözeterek çalışmak temel esasımız...

Gerisi hoş gelişler ola, hoş gidişler ola! Bunlara gazeteciliğin 'cilvesi' deyip geçeriz.

Bu şehirde yaşayan 4 kişiden 3’ü bu ismin arkasında durdu. Bazen bu gerçek unutuluyor sanıyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR