Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

ASKON Konya ağırlığını artırıyor

ASKON Konya ağırlığını artırıyor

Maalesef bugün Cuma yazı formatımızın biraz dışına çıkacağız.

Önceki gün ASKON Konya Şubesi üye tanıtım ve yıllık değerlendirme toplantısı yaptı. Biz de ekip olarak bu programı takip ettik.

Salgın sürecinin sıkıntısına rağmen ASKON Konya’daki kan değişikliğinin pozitif sonuçlar verdiğini gözlemliyoruz. Türkiye’deki iş adamlarının bağlı bulunduğu 3 büyük Sivil Toplum Kuruluşunu saysanız ASKON bunların içinde mutlaka olur.

Ülke siyasetine önemli ölçüde yön veren Konya’mızda önemli iş adamı derneklerinin güçlü olması elzem. ASKON son dönemde ciddi şekilde kabuğunu kırdı. Başkan Atilla Sinacı ile birlikte sağlam bir ivme yakaladılar. Faaliyetlerini anlatan haberimize mutlaka bir bakın.

Şehir adına karar verici pozisyonundaki güçlü bir yönetim oluşması bazı avantajların önünü açmış durumda.

Program başında gösterilen ASKON tanıtım filmine mutlaka değinmem gerekiyor. Gerçekten yerlilik ve millilik vurgusunun yapıldığı çok özel bir film olmuş.

Toplantıdaki en önemli gözlemlerimden biri tevazu sahibi kişiliğinin yanı sıra başkanın öne çıkan hitabet yeteneği ve sorulara verdiği doyurucu cevaplar oldu. Başkan kendini bu konuda geliştirmiş.

Eğer bu heyecanlarını kaybetmezlerse ASKON Konya, bayrağı çok yukarılara taşıyacak. Bizler de takip etmeye devam edeceğiz.

İH KONYASPOR YÖNETİMİNE BİR HATIRLATMA

Yalancı Çoban’ın hikâyesini bilirsiniz değil mi? Anlatıp burada kelime israfı yapmayayım.

Konyaspor birkaç gün önce Thelin transferi üzerinden bir oyun oynamış. Transfer bir yönetici aracılığıyla önce meslektaşlarımıza sızdırılmış. Doğal olarak transfer haberi yapılınca ‘sizin yüzünüzden menajer fiyat yükseltti transfer yattı’ denilerek basın suçlanmıştı. Ardında spor basınındaki arkadaşlar başta TSYD Konya şubesi olmak üzere ortak ve haklı bir tepki ortaya koydular.

Zira öyle ya da böyle Konya spor medyası masaya meze yapılmıştı. Bu işin arkasındaki isim attığı tweet ile belli oldu.

Peşinen söyleyeyim Konyaspor’un resmi hesabından yerel medyayı suçladığı açıklamasını görür görmez olayın bir kurgu olduğunu arkadaşlarıma söyledim.

Önceki yönetim döneminde Konyaspor’un medya iletişimi hususundaki zafiyetlerini dile getirmiş, o dönem kurumsal iletişimden sorumlu isimlerin bazı hatalarını yazmıştık.

Allah var, Konyaspor’da bu göreve Aspor ekranlarından tanıdığımız Mustafa Göksu geldiğinde yeni bir heyecan olması adına umutlandık. Zira bu isim bağlı bulunduğu platformda Konyaspor’un haklarını koruyan bir çizgiye sahipti.

Geldiğimiz noktada Sayın Göksu dün, ‘Sihirbaz sana sahneyi gösteriyorsa asıl olay sahne arkasında dönüyordur, unutma’ diye yazdı sosyal medya hesabına.

Açıkça biz sizi kandırdık demenin beyaz şekli aslında bu cümle. Siz Thelin ile oynaşırken biz Ahmed Hassan’ı bitiriyorduk diyor yani.

Evet, kendince haklıdır. Konyaspor bu işten maddeten kazançlı çıkmış olabilir, blöf yapmak için böyle bir yola gitmiş olabilir. Konya medyasının sofraya meze yapılması can sıkıcı olan. Ve her şeyden öte Konya etik değerlerinin bu gibi oyunlarla yüz göz olması…

İyi giden bir takım var. Yönetime destek had safhada. Böyle yapınca ne oldu? Açık konuşalım, Konya forvet transfer edemeyince son dakikada birini bulmuş havası oluştu. Medya transfere doğru düzgün ilgi göstermedi. Ben bu yazıyı yazdığım sıralarda dahi; yayıncı kuruluş BeinSport’un haber sitesinde Konyaspor’un transferinden bahsedilmiyordu. Madem bu bir şov diyorsunuz, sihirbaz istediği kadar sahneye çıksın istediği kadar ayak oyunu yapsın karşısında seyirci yoksa seyirciye hitap eden bir organ yoksa neye yarar o şov?

Fatih Özgökçen başkan çok iyi bilir ama yalancı çoban hikâyesini bir kez daha okursa ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Basının içinden gelmek ile basını yönetmek farklı şeyler. Bu gibi açıklamaları yapmadan evvel Konya spor basınının içinden isimler ile istişare edilirse sıkıntı yaşanmayacaktır.

YEREL MEDYA İLE BULUŞUN AMA!

Dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yerel Medya Buluşmaları’ adlı programa katıldık. 2 saatten fazla bir süre konuşmaları dinledik. Alanında başarılı olduklarını belirten isimler ‘Çok kanallı yayıncılık’ üzerine fikirlerini sundular.

Bizlerden aldıkları görüş, öneri ve şikâyetleri de kapsayan bir rapor oluşturacaklarını ve bunu ilgili başkanlıklara sunacaklarını özellikle ifade ettiler. İnşallah bu tür toplantılarla ilgili kanaatlerimizi değiştirecek somut adımlara vesile olur.

Gayretleri, iyi dilekleri için katılımcılara ve programın hamilerine teşekkür ederiz.

Konya özelinde konuşacaksak anlatılanlar başka bir şehir için makul karşılanabilir lakin Konya medyası birçok alanda diğer vilayetlerin çok ama çok üstünde. Programa benim tek eleştirim bu yöndeydi. Her ilde bir kalıp halinde aynı şeyi konuşmak yerine o ile özel değerlendirmeler yapılabilir. Sadece basılı gazetelerin birinci sayfalarına bakarak bile o şehrin gazeteciliği ile ilgili fikir sahibi olunabilir. Farklı illeri sayarak kimseyi rencide etmeyelim. Lakin Konya medyası ulusal ile çarpışacak yetenekte. Yeter ki bazı fırsatlar esirgenmesin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR