Murat Dönmez

Murat Dönmez

Atamayana atarlar!

Atamayana atarlar!

Maçın hakemi ile görüşlerimi sona sakladım.  Bu Konyaspor'a acilen transfer lazım. Hem de bir-iki değil daha fazla.

8 gol atması Bajic'in çok iyi golcü olduğunu göstermez. Omuzla, sırtıyla attığı goller var. Kuvvetli değil, istekli değil, heyecanlı hiç değil.  Galatasaray maçında açık söylemek gerekirse Mehmet Uslu ile neredeyse gol bulacaktık. Akhisar maçındaki talihsizliğini hatırlamış olacak ki, forvetlerden daha istekli, gol isteyen bir futbolcuydu.

Konyaspor, ligin 2. yarısına en azından bir beraberlikle başlamalıydı. İstatistiklere bakınca, 3 puan çok ama çok zordu. Ama, galip gelinebilir miydi?

Tabii ki evet.

İlk yarı 3 pozisyonu hoyratça harcarsan, Galatasaray gibi yetenekleri çok olan bir takıma yenilmekten kurtulamazsın.

Konyaspor, ilk yarı istekliydi. Hücumda daha akılcı işler yaptı, pozisyon buldu, pozisyonlara girdi. Ama futbolcuların centilmenlik yapıp, bazı pozisyonlarda arkadaşlarına ikramda bulunması, bazı pozisyonlarda da  zamanında vurması gibi özel yetenek isteyen özelliklere sahip futbolcuları olmadığı için de  golü atamadı ve doğal olarak mağlup oldu.

Şu an Türkiye'deki, en iyi ilk 3 kaleci içerisinde bulunan ve parmağındaki sakatlık nedeniyle eşi tarafından dizayn edilen özel bir eldivenle sahaya çıkan bir kaleciye şut atmak ancak 60. dakikadan sonra futbolcuların aklına geldi.

Böyle bir mantık, böyle bir istişaresiz mücadele olur mu?

Muslera'nın elinde bir sakatlık olduğu bilinmiyor mu?

Biliniyorsa karşılaşmaya böyle bir kalecinin kalesini şut bombardımanına tutmamak kimin aklıdır?

Dedik ya; bu Konyaspor'a transfer lazım...

Hakeme gelince...

Takdir haklarının neredeyse tamamını rakipten yana kullandı. Yere her düşen, topu her kaybeden Galatasaraylı için faul çaldı. Aynı durumdaki Konyasporluları ise hiç umursamadı.

Uzun zamandır, siyah giyen bir hakem triosu görmemiştim. Farklı renklerdeki hakem formaları , sahadaki takımların formalarının arasında güzel bir renk cümbüşü sergiliyorlardı. Ama Mete Kalkavan, giydiği siyah rengin yüreğine işlemesine engel olamamış.  Bir dönemin moda şarkılarından olan "kara vicdanlı" şarkısı gibi saha içerisinde Konyaspor'a tamamen kara vicdanlı davrandı. Hakem, hakimdi ama adaletli değildi. Terazisini hep başka yöne kaydırdı.  Saha içerisinde küfür eden Galatasaraylı futbolcuları görmemezlik ve duymamazlıktan gelip, bu uyarıyı yapan Ali Çamdalı'ya kırmızı kart göstermesi de zaten zihniyetinin göstergesiydi.

Maç sonunda Aykut Kocamanın da bu yönde yaptığı açıklamaların artık MHK tarafından da dikkate alınmasının gerektiği gözler önüne serdi. Aksi takdirde, Anadolu'nun diğer takımları için yeni bir lig tahsis edilmesinin önü açılacak, diğer 3 kulüp de kendi aralarında minyatür kale maçlarına devam edecek gibi...

*********

En azından bir puanın alınabileceği bir maçı, hem takımın kendi ihtirasları hem de hakemin yalan-yanlış kararları ile puansız kapatmak, soğuk havaya rağmen 20 bine yakın Konyaspor'a gönül veren taraftarları üzdü.

Tabi biz de üzüldük.

Şu gerçeği de göz ardı etmemek lazım...

Ne olursa olsun, bulduğun pozisyonları değerlendireceksin.

Unutma ki; atamayana atarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR