Murat Güzel

Murat Güzel

Ateş seni çağırıyor

Ateş seni çağırıyor

Ramazan’ınız kutlu olsun. Ramazan ayında kimsenin ağız tadını bozmaya niyetimiz yok. Ancak önceki gün ziyaret ettiğimiz bazı dostlar bize öyle şeylerden bahsettiler ki şaşakaldık.

Sözgelimi Sayın Konya Valisi Muammer Erol beyin makam odası Konya’daki en güzel makam odalarından biridir değil mi? Ayrıca sayın valimizin makam odasında ayrı bir lavabo ve mutfak olsa garipser miyiz? Hayır! “Vali beydir, olabilir” denmesi normaldir. Fakat yanlış anlaşılmasın vali beyin makam odasında bu tür “lüks”ler yok

Yine sözgelimi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek beyin makam odasını ele alalım. Tahir beyin makam odasında bu tür lüksler yer alıyor mu? Buna da cevabımız kolaylıkla hayırdır.

Peki bizim şaşkınlığımıza yol açan makam odası kime ait? Kime ait olduğunu boş verelim de (Boş verelim, çünkü böyle bir oda hangi bürokratta olursa olsun vereceğimiz tepki hep aynı olacaktır!) makam odasındaki lüksleri bir resmedelim:

Odada ses yalıtımı var. Eh, onca dinleme skandalı yaşanan bir ülkede resmi bir kurumdaki bürokratın makam odası ses izolasyonuna tabi tutulmuş çok mu? Yeri gelmişken aynı ses izolasyonunun vali, büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere Konya’daki üst düzey bürokratların makam odalarında bile bulunmadığını belirtelim.

Makam odasının mutfağında sayın bürokratımızın misafirlerine ikram edebilmesi için kuruyemiş, hazır sıkılmış meyve suları ve diğer içecekler hazır. Yani benim gibi yolunuzu kaybedip bir kış günü bu makam odasına girerseniz taze sıkılmış Gonyalıca deyişle “heviç suyu” içersiniz.

Tabii makam odasındaki kilimler ve nadide tablolar gibi göz alıcı hilyeyi de göz ardı etmemek lazım.

TÜRBE KARŞISINDA BURGER KİNG!

Dergah Oteli yıkılıp yeniden yapıldı. Otelin alt kısmında yer alan geniş işyeri de Kızılay tarafından kiraya çıkarıldı. Kira ihalesine davet edilen 3 firmadan Konyalı olan ikisi değil, Burger King temsilcisi firma 34 milyara yeri kiralamış. Hayırlı uğurlu olsun!

Bu durumda Mevlana Türbesi’nin güneyinin ardından batısı da uluslararası finans-kapitalce işgal edilmişken sıranın kuzey ve doğu cihetlerine geldiğini düşünebiliriz.  

Ancak bana kalırsa Mevlana Türbesi’nin doğusu ile kuzeyi de boş kalmamalı.

Önerim kuzeye Sheraton’ı, doğuya da KFC’yi çağırın. Hem böylelikle Konya, her ne kadar deniz kenarı bir şehir olmasa da, bir zamanlar kardeş olduğu ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Torrans şehrine benzer!

Bu fena mı olur?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR