Ateşkes oyunu

Ateşkes oyunu
Halep’i ele geçirmek için taarruz başlatan Baas rejimi bir yandan da ateşkes fikrine sıcak baktığını öne sürüyor. ABD’nin desteğiyle Suriye’de ilerleyen Esad “BM’nin Halep’te sınırlı ateşkes teklifi incelemeye değer” dedi.

İKİ aydan bu yana Suriye’nin kilit noktası Halep’i ele geçirmek için taarruz gerçekleştiren Beşşar Esad yönetimi ABD’nin IŞİD’e karşı başlattığı koalisyon operasyonlarının da yardımıyla önemli ilerleme kaydederken bir yandan BM ile ateşkes görüşmeleri yürütülüyor. Son dönemde tartışılan, Halep’te olası bir ateşkese dair Esad'dan “yeşil ışık” geldi. 

SON İKİ HAFTADIR İLERLİYOR 

Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Stefan de Mistura önceki gün Suriyenin başkenti Şam’da temaslarda bulunmuş, Esad ile de görüşmüştü. Esad o toplantıdan bir gün sonra konuşarak Halep için sınırlı ateşkes seçeneğinin gündeme geldiğini duyurarak "Bu girişim incelenmeye değer" dedi. Suriye'nin ticari merkezi Halep'te rejim, özellikle son 2 haftadır muhaliflere karşı büyük bir ilerleme katetti. Esad rejimi, muhaliflerin dışarı ile tek bağlantı hattı olan 4 kilometrelik dar koridoru da kapatıp kenti kuşatma aşamasına kadar gelmiş durumda.  Bu gelişmeler üzerine, Türkiye için yeni bir göç dalgası riski bulunuyor.  

İran, ABD İHA'sını kopyalayıp uçurdu 

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, düşürülen ABD ordusuna ait keşif uçağı model alınarak geliştirilen insansız hava aracını (İHA) operasyonel hale getirdiklerini duyurdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.