Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe itirafı!

Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe itirafı!
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kendisine dönük 'savunmacı teknik adam' eleştirilerinin etrafında oluşturulmaya gayret edilen olumsuz algı için kullanıldığını söyledi

Başarılı bir dönemden geçtiklerini ifade ederken tüm övgüleri oyuncuları adına kabul ettiğini bildiren Aykut Kocaman, Konyaspor’da değişenin; yakın oynama, mücadele etme, yardımlaşma gibi konularda zenginleşmek olduğunu bildirdi. Takımda var olan bu değerlerin ortaya çıkartıldığını ifade eden Kocaman “önemli olan bunun ne kadar sürdürülebilir olduğudur. Kafamdaki en önemli soru bu. Ne kadar geliştirilebilir? Geçen seneki 3-0 kaybettiğimiz Erciyes maçı sonrası oynayan değil bozan futbola dönmek zorunda kaldık. Ülke şartları bunu gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Savunmacı teknik direktör tanımlamasının kendisi etrafında olumsuz algı yaratmak için kullanıldığını belirten deneyimli hoca, tüm sporlarda savunmanın bulunduğunu, önemli olanın savunmadan atak inşaa etmek olduğunu ifade ederek “pinpon oynarken, bilek güreşi yaparken bile savunma yapmak zorundasınız.” dedi.

Bir soru üzerine sağbek Skubiç’in transferinin önemine değinen Aykut Kocaman, “onunla birlikte Ömer Ali ideal yerine döndü. Oyundaki sertliğimizi arttırdık. Ömer sağbekten kazandığı deneyimle oyunu iki yönlü oynama becerisini geliştirdi. Bu da ileride bizi zenginleştirdi. Aslında Skubiç ile 2-3 transferi bir arada yaptık” şeklinde konuştu.

Kalan 6 maçta 12-13 puanın kendilerinin hedefi olan üçüncülükte sağlam kalmalarını sağlayacağını bildiren Kocaman, F.Bahçe maçını kazanmalarının da öncelikli olarak kendi oyunlarından kaynaklandığını, rakibin zaaflarından ziyade hafta boyu çalışmalarının sahaya yansımasından ötürü kazandıklarını ifade etti.

Futbol oyununun gün geçtikçe hızlandığını bildiren Aykut Kocaman “4-5 sene evvel ideal koşu mesafesinin 125 km. olduğunu söylemiştim. Bugün arttı. Türkiye Ligi seviyesinde de 115’ten aşağıya düşmemeli, ortalamanızı oralarda sabitlemelisiniz. Takımlarımda istediğim tek şey bir yük varsa herkesin paylaşması. Top bizdeyken topu, rakipteyken alma çalışmasını paylaşalım. Benim tekniğim, zekam, oyun görüşüm iyidir diye yola devam edemezsin. Kuvvetli takımlar önünde dayanamazsın. Atlet olmak zorundasın.” dedi.

Kocaman taraftarlarına da teşekkür ederek “ en önemli gelişme tribün doldurmak gibi görünse de bence önemli olan sıkıntılı maçlarda sahaya negatif enerji göndermemeleri. Ne kendi takımlarına ne rakip takımlara öfkenin faydasının olmadığını biliyorlar. Takımımızın enerjisi de böylece artıyor. En önemli başarısı bu bence tribünün.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.