Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bakalım federasyon ne yapacak?

Bakalım federasyon ne yapacak?

Konyaspor için oldukça zor olan Adana deplasmanında futboldan ziyade maçın son bölümünde yaşananlar gündem oldu. Hemen hemen her maçta olumsuzluklar oluyor. Ama Adana'daki gibi maçta sahaya, futbolculara bıçak atılması uzun zamandır yaşanmıyordu. Yanılmıyorsam yıllar önce Çanakkale Dardanelspor- Konyaspor  maçında  bıçaklar atılmış, eli bıçaklı bir taraftar  da sahaya girmiş bir kaç kişiyi önüne katıp kovalamıştı.

111 dakika süren mücadelenin ardından "keyfi" uygulamalarla son dönemin en çok tartışılan federasyonu olan TFF, alacağı kararla bakalım ne tür tedbirler alacak?

Maça gelecek olursak, bocalama dönemi yaşayan Konyaspor'un ileriye umutla bakması açısından Adanaspor mücadelesi bir bakıma dönüm noktasıydı. Maç önü yazımızda da zor ama imkansız değil başlığını atmıştık. Evet, zordu mücadele. Rakibin durumuna bakacak olursa onlar da can havliyle saldırdılar. Hele hele ilk 25 dakikalık bölümde Adanaspor'un kurduğu baskı,  yeşil beyazlıların orta saha ve defansının uyumuyla bertaraf edilirken,  Bu dakikadan sonra yavaş yavaş oyunda da dengeyi kurmayı başardılar.

Konyaspor, orta sahada hakimiyeti elde edince hem arkasında oynayanlar hem de önde oynayanlar tam bir ekip, tam bir takım olma ruhunu yakalayabiliyorlar. Kaptan Ali Çamdalı, hem kendi yerinde hem de arkaya gelip destek verince, Jonsson' da geldiği günden buyana en rahat maçını çıkardı diyebiliriz. Attığı altın değerindeki gol de şans faktörünün büyük önemi var. Daha önceden de birkaç deneme yapmıştı. Ama kaleyi bulan ilk isabetli şutunda golü bulması, açık söylemek gerekirse, Konyaspor'u ipten aldı diyebiliriz. 

İlk yarıda bulduğu golün kıymetini bilen ve ikinci yarıda zaten sistem gereği top bende kalsın anlayışını uygulayan Aykut Kocaman, savunmaya daha fazla önem vererek, maçı kurtarmayı bildi.

Şunu da söylemek lazım. Fofana'nın hızlı, çevik ve gösterişli çalımları, daha fazla oynadıkça tribünleri heyecanlandıracağa benziyor. Taraftarlar da böyle futbolcuları izlemeyi seviyor.

Sonuç olarak, Atiker Konyaspor, haklı olarak, çok zor bir dönemde aldığı 3 puanla çok ama çok rahatladı. Moral, motivasyon olarak Konyaspor' önümüzdeki haftalarda daha iyi bir konumda olacağından şüphemiz yok.

Olan tabi ki Adanaspor'a oldu. Takımlarını, şehirlerini düşünmedikleri belli olan tribün teröristleri, futbolu çirkinleştirirken, takımlarını da tamamen ateş çemberinin içerisine attı. Adanaspor'un bu saatten sonra işi oldukça zor.

Federasyonun alacağı karar bakalım ne olacak?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR