Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAKANLI VEKİLLİ BİR VEDA YAZISI

BAKANLI VEKİLLİ BİR VEDA YAZISI

Bugün yeni bir haftanın yeni bir ayın ilk yazısı. Ama bizim için de siz değerli büyük PUSULA ailesi için son yazımız.

Son noktaya gelmeden gelin son gün kimseyi kızdırmadan önümüzdeki notlardan iyi olanları seçip yine siz güzel insanlarla paylaşalım.    

"BURASI ALLAH'IN EVİ KALKMAYACAĞIM"

İstanbul’da yaşayan, Sayın Çevre Bakanımız Murat Kurum Bey’in Karapınar’dan hemşerisi olan dostumuz Mustafa Sezer Bey’in sosyal medyadaki bu paylaşımını ben de sizlerle aktarmak istedim. Mustafa Bey iyi ve sıkı bir AK Partilidir. İnanmaz iseniz girin sosyal medya hesabına Reis’le olan fotoğraf karesi vardır.  

Neyse bakın Konyalı Karapınarlı İstanbul’daki Konyalı dostumuz bir konuyu nasıl paylaşıyordu;

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat KURUM geçen cuma günü Sinop'a gitmişti.

Cuma namazı için, il protokolü ile beraber tarihi Alaaddin Keykubat Camii'ne hareket ederler.

Bakan camiye gelmeden önce koruma ekibi ön safta yer tutmak için vatandaşlarımıza tek tek

"Buraya bakan milletvekili vali müftü gelecek arka saflara geçin" denilerek arka saflara gönderir. Bu davranışa tepki gösteren 3 çocuk babası 75 yaşındaki Bilal amcamız;

"Burası ALLAH'ın evi ben hep burada kılıyorum. Kim gelirse gelsin buradan kalkmayacağım" der.

Koruma ekibi Bilal (GÖBELOĞLU) amcamızı yerinden kaldıramazlar. Tam o esnada camiye bakanımız milletvekilimiz vali bey müftü bey girer. Korumaların yapacağı bir şey kalmaz.

Sn. Murat Kurum gelir amcamızın yanına oturmak isterken Bilal Amca, "Bakan mı ney gelecekmiş buraya oturma."

Sn. Murat Kurum ise tebessüm ederek "O bakan benim amca Çevre Bakanıyım"

İnatçı Bilal Amcamız solundaki müftüye dönüp

"Ne diyor bakan mı bu genç essaahtan" sorar.

Müftü Bey "Essahtan Bakan Bey" deyince

"Bak dalga geçme sen bakan mısın söylesene?"

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum ceketinin cebinden kartvizit çıkarır verir.

Bilal Amca iki üç dakika kartviziti okuyunca

"Sen Çevre Bakanı isen bizim mahallede, Yesari Baba Türbesi var. Her tarafı dökülüyor. Orayı yaptırıver. Heç kimse ilgilenmiyor buralarla" der.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum namaz sonrası Bilal Amcamızı elini öper.

Türbenin onarılması için kendisine söz verir Vali Bey’e de gerekli talimatlarını verip oradan ayrılırlar.

Amcamızın yerinde, parti teşkilatından bürokraside birileri olsaydı inanın akıllarına selfie çekilmekten ne türbe nede mahallesi gelirdi.

Bilal Amcamızdan medeni cesaretinden ve memleketini düşündüğü için ALLAH razı olsun.”

……………..

SELMAN ÖZBOYACI’DAN

ANLAMLI TWEET

Yanılmıyorsam geçtiğimiz hafta sonu idi. Konya’nın genç yakışıklı karizmatik vekili Selman Özboyacı Bey şöyle bir tweet attı;

“Dünya Belediyeler Birliği’nin 6 eş başkanından birisi olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile gurur duyuyoruz.

Şunu açıkça ifade etmek gerekirse; sizin eş başkanlarınız terörü, bizim eş başkanımız ise Türkiye’yi temsil eder.

Konya, her zaman teröre karşı net bir duruş göstermiş kadim bir şehirdir. HDP’li vekillerden ve sözde eş başkanlarınızdan da PKK/YPG/PYD’ye karşı aynı duruşu göstermenizi istiyoruz.

Tabi cesaretiniz varsa! “

………………

Allah için Selman Bey içimi rahatlattı.

Uğur Başkan’ın eş başkanlığa seçilmesi dahası dünyada 6 başkandan birisi olması şehrimiz ve ülkemiz için gurur verici idi. Ancak dedik ya şu eş başkan işi ilk duyduğum anda da benim kafamda başka çağrışımlar yaptırdığı için kelime sıcak gelmemişti.  

Sayın Vekil bu sosyal medya paylaşımı ile hepimizin sesi oldu.

Teşekkürler Sayın Vekilim.

BİZLER İÇİN ANLAMLI ÇALIŞMA OLDU

SAYIN AKIŞ’TAN İKTİDAR VE MUHALEFET

TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜRLER

Yerel Basının bitmesi için vurulacak balyozlardan birisi başta Ak Parti olmak üzere tüm siyesi parti temsilcilerinin çalışması ile son dakikada şimdilik önlendi.

Malum Yargı Reformunun 2. Paketi kapsamında, icra ve iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınının kaldırılması yönündeki düzenlemenin iptal edildiği Adalet Bakanı tarafından açıklandı.

Biz yerel gazeteciler için hayati önem taşıyan bu konuda bizler için bire bir uğraş veren Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Baş Danışmanı Mustafa Akış Bey’e de özel bir teşekkürü bizler adına borç bilirim.

…VE HAKKINIZI HELAL EDİN

Pusula Gazetesi ve yayın organlarının 6.yılını tamamlamasına sayılı günler kala bugün itibari ile sizlerden ayrılıyorum.

PUSULA Yayın Grubu genç yaşına ve kısa geçmişine rağmen gazete başta olmak üzere haftalık PS LİFE dergimiz aylık PRESTİJ dergimiz, belli aralıklarda çıkardığımız yayın organlarımız ve internet sitemiz ile Konya basınında bize göre gerçekten önemli ve Konya tarihine not düşecek çalışmalar yaptık.

Evet, 6 yıl önce PUSULA isminde ve türevlerinde hiçbir yayın organı yoktu. Ve bizler kısa sürede ekip ruhunun zirve yaptığı anlayışla birlik beraberlik kardeşlik ruhu ile zirveyi gördük ve hep zirvelerde dolaştık.

Bu başarımızda önce bana katlanabilen çilekeş mesai arkadaşlarıma, bana bu fırsatı veren Yayın Grubumuzun Sahibi Sayın Harun Akgül Bey’e ve de en önemlisi bizlere her zaman en güç şartlar altında bile maddi manevi destek veren siz değerli okurlarımıza, dostlarımıza sonsuz şükranlarımı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bizi bilen biler.

Pek rahat bir tip değiliz.

Siz değerli okurlarımız dostlarımız ve kamuoyu ile Allah izin verirse ve hayırlı ise kısa bir süre sonra yine sıfır noktasından yeni hayallere yelken açmaya, yeni zirvelere doğru tırmanışa çıkmak için bu bölüme noktayı koyuyoruz.

Hakkınızı helal edin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kırılmış biri öyle güzel susar ki, öfkesine bile hasret kalırsın...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aile boyu motora binen bazı sürücüler yolun en sol şeridinden sinyalsiz işaretsiz yolun en sağına dahası kaldırıma çıkmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR