Bakırköy Kent Savunması üyelerinden protesto

Bakırköy Kent Savunması üyelerinden protesto
Emlak Konut GYO önünde toplanan grup, "Hastanemizi geri istiyoruz" pankartı açtı

İSTANBUL (AA) - SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi.

İhalenin yapıldığı Ataşehir'deki Emlak Konut GYO AŞ önünde toplanan grup, "Hastaneler halkındır satılamaz" şeklinde slogan atıp, "Hastanemizi geri istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Ümran Serhan, Emlak Konut GYO'nun, 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini bugün kat karşılığı, gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardığını söyledi.

Ümran Serhan, kuruluşu 1952 yılına dayanan ve bölgenin en eski sağlık kurumlarından olan hastanenin 2011 yılına kadar Bakırköy ve İstanbul halkına hizmet verdiğini belirterek, 2011'de TOKİ tarafından Halkalı'da yapılan binaya taşınarak, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını aldığını anımsattı.

SSK Bakırköy Hastanesinin mülkiyeti Hazine adına kayıtlıyken 2013 yılında TOKİ'ye devredildiğini ifade eden Serhan, şunları kaydetti:

"5 bin 250 metrekare olan hastane arazisi 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ayrıcalıklı imar planıyla ticari alana dönüştürüldü. Plan notlarına baktığımızda her türlü ticari işletmenin bu alanda yapılmak istendiğini ve yapılmak istenen ticari komplekslerde hiçbir kamu yararının olmadığını görüyoruz. İnsanın yaşadığı bir yerde barınma, eğitim, çalışma, çevre ve ibadet gibi fonksiyonlara cevap verecek alanlar ne denli önemli ise sağlık hizmetleri ve sağlık alanları da o derece önemlidir. Bizler Bakırköy halkı olarak, hastanemizi geri istiyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.