Balkanlarda Paskalya Bayramı kutlamaları

Balkanlarda Paskalya Bayramı kutlamaları
Hristiyanlıkta en eski ve önemli bayramlardan birisi olan paskalya, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Arnavutluk'ta düzenlenen ayinlerle kutlandı

SARAYBOSNA/BELGRAD/ZAGREB/TİRAN (AA) - Paskalya Bayramı dolayısıyla Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Arnavutluk'taki Katolik kiliselerinde ayinler düzenlendi.

Hristiyanlıktaki en eski ve önemli bayramlarından biri olan ve Hazreti İsa'nın ölümünün ardından tekrar dirildiğine inanılan Paskalya Bayramı ayinlerine, Balkan ülkelerinde yaşayan çok sayıda Katolik katıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki İsa'nın Kalbi Katedrali'nde düzenlenen ayini, Bosna Hersek Kardinali Vinko Puljic yönetti. Puljic, ayinde yaptığı konuşmada, tarih boyunca insanların, birbirini öldürmesi ve işkence etmesiyle Tanrı'nın yasalarını bozduklarını söyleyerek bireyleri kendi varoluş sebeplerine geri dönmeleri çağrısında bulundu.

Paskalya Bayramı kapsamında, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Zagreb Katedrali ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Kiril ve Metodius Kilisesi'nde düzenlenen ayinlere çok sayıda Katolik katıldı.

Zagreb'deki ayini Zagreb Kardinali ve Başpsikoposu Josip Bozanic, Belgrad'daki ayini de Belgrad Başpsikoposu Stanislav Hocevar yönetti. Kiliseye gelen vatandaşlar, ilahi ve dualar okudu, mum yakarak bayramlarını kutladı.

Hocevar ayinde yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın kayıp, ölü ve kavgalı olmasından neden sevinç duyuyoruz? Bunun yerine ortak anlayış duygusunu oluşturup, buna sevinmeliyiz" dedi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Aziz Pavlus Kilisesi'nde gece yarısı düzenlenen paskalya ayinini, Yardımcı Psikopos George Anthony Frendo yönetti. Cumhurbaşkanı Bujar Nishani de yayınladığı mesajda, Arnavutluk vatandaşlarının Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Bölgedeki kiliselerde düzenlenen ayinlerde barış ve huzur için dua edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.