BAŞARI İSTİKRAR GEREKTİREN BİR KAZANIMDIR

BAŞARI İSTİKRAR GEREKTİREN BİR KAZANIMDIR
Anıt Özel Öğretim Rehberlik Öğretmeni Özcan Aladağ,yarı yıl tatili için öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Başarının istikrar gerektiren bir kazanım olduğuna dikkat çeken Aladağ şunları söyledi: Araştırmalara göre insanlar öğrendiklerinin yüzde 54’ünü bir

Unutmanın önüne geçmek için yapılacak en iyi eylem ise tekrardır. Dolayısıyla öğrenciler, tatil sürecinde, görmüş oldukları konulardan yapacakları tekrar ile bilgilerini tazeleyerek sınav başarılını arttırabilirler. Özellikle eksik olunan konulara yönelik yapılacak bir plan hem psikolojik hem de akademik olarak öğrencileri rahatlatacaktır.

SORU ÇÖZÜMLERİ

Konu tekrarlarının ardından yapılacak soru çözümleri de oldukça önemlidir. Sorulara verdiğimiz cevaplar konuyu ne derece anladığımız için önemli bir dönüt olacağından öğrenciler tatil planlarına belli bir soru çözümü koyarak öğrenme süreçlerini hızlandırmalıdırlar.

DENEME SINAVLARI

Her ne kadar konuların tamamı bitmemiş olsa bile öğrenciler, her bir ders için deneme testleri çözmelidirler. Bu çalışma hem sınav tekniğinin gelişmesi hem de pekiştirme açısından öğrenciye oldukça faydalı olacaktır. Deneme sınavları çözerken öğrencilerin süre çalışması yapması, öğrencilere zaman kontrolü yapmasını öğretecektir. Örneğin kırk soruluk bir Türkçe testini kırk dakikada çözmeye çalışmak, öğrencilerin sınavlarda hızlanmasını sağlayacaktır.

KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Tatili tamamen ders çalışarak geçirmek öğrencilerin motivasyonunu düşürebilir. Birkaç gün de dinlenme, hobiler ve sosyal aktiviteler için ayrılmalıdır. Sevdiğiniz yayınları takip etmek, televizyon izlemek, yürüyüş yapmak vb. planlarınız içerisinde olabilir.

KİTAP OKUYUN

Kitap okumak, sınavlarda bir adım önde olmanın yollarından biri. Hangi sınava girerseniz girin, kitap okumak size artı bir değer katarak başarınızı yükseltecektir. Kitap okumak muhakeme ve çözüm becerisini, doğru karar alma becerisini geliştirdiği için sınav sorularını daha iyi anlamanıza daha kısa sürede cevaplamanızı sağlayacaktır. Ayrıca kitap okuma alışkanlığını edinmek sadece sınavlarda değil, yaşam boyu insana sağlıklı düşünme noktasında yardım edecektir.  Unutmayalım ki, başarı, istikrar gerektiren bir kazanımdır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.