Batı Şeria'da gösterilere müdahale

Batı Şeria'da gösterilere müdahale
İsrail askerleri, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Yahudi yerleşim birimi inşaatı ve ayrım duvarı karşıtı düzenlenen gösterilere müdahale etti

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Yahudi yerleşim birimi inşaatı ve ayrım duvarı karşıtı düzenlenen gösterilere müdahale ettiği bildirildi.

Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimi İnşaatı Karşıtı Halk Komiteleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda Filistinlinin Kefr Kadum, En-Nebi Salih, Bel'in ve Na'lin ilçelerinde cuma namazının ardından ayrım duvarı ve Yahudi yerleşim birimi inşaatları karşıtı yürüyüş düzenlediği belirtildi.

Eylemde Filistin bayraklarının taşındığı ve işgalin bitirilmesi için sloganların atıldığı kaydedilen açıklamada, İsrail askerlerinin gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak gösteriye müdahale ettiği aktarıldı. Açıklamada, göstericilerin bazılarının atılan gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

Beytullahim kenti ile Ofer hapishanesinin girişinde de İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu onlarca Filistinli atılan gazdan etkilendi.

Söz konusu ilçelerde, ayrım duvarı ve Yahudi yerleşim birimi inşaatlarına karşı haftalık gösteriler düzenleniyor. İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına 2002 yılında duvar inşa etmeye başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.