Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Belediye ekiyor, birileri söküyor

Belediye ekiyor, birileri söküyor

Yazılarımda sürekli olarak bahsediyorum. Seydişehir’de 10 yıllık kesintisiz bir dönem hariç belediye başkanları çok verimli hizmetler yaptı.

Bu sebeple şu anda Seydişehir Konya ilinin marka ilçesidir, inanmayan varsa gelsin yerinde görsün kararı kendisi versin.

Belediyelerin asli vazifeleri su, kanalizasyon, asfalt hizmetleri halk tarafından vazife olarak görüldüğü için çok dikkat çekmez.

Ancak, yeşil alan çalışmaları, parklar bahçeler ve çiçeklendirmeler oldukça dikkat çeker ve beğeni kazanır.

Seydişehir bu hizmetler yönü ile de oldukça başarılıdır.

BELEDİYE EKİYOR BİRİLERİ SÖKÜYOR

Seydişehir Belediyesi bu yıl itibari ile üst yapı çalışmalarına ağırlık verdi. Bu zamana kadar hemen hemen her bölgede alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda.

Bu çerçevede benim dikkatimi çeken önemli hizmetlerden biri eski garaj civarına yapılan kavşak.

Projesini kim çizdi ise tebrik ediyorum, büyükşehirlerde bile bulunmayan çok kapsamlı düşünülmüş.

Bir önerim olacak, burada havuz vardı, anladığım kadarı ile yeni projede havuz yok, kavşağın orta noktasına büyük bir çınar ağacının nakledilmesini ve çevresinin yeşillendirilmesini öneriyorum. Karar yine de yetkilerin.

Bu arada belediye kavşağına yapılan saat artık doğru çalışıyor, saat kulesinin çevresinin yeşillendirilmesini daha önce önermiştim, ancak Başkan Tutal burada altyapı çalışmalarında kullanılan kabloların ve malzemelerin yüzeye çok yakın olduğunu, çözüm olarak da kulenin çevresinin kurulan platformlara çiçekler ekilerek görsel bir güzellik ortaya çıkardıklarını söyledi.

Yine de çimlendirilmesinin daha iyi olacağını kanaatindeyim. Belediyenin yaptığı çiçeklendirme çalışmalarının da oldukça güzel olduğunu belirteyim. 

Saat kulesi altına, belediyenin çevresine ve daha bir çok yere çok güzel çiçeklendirmeler yapıldı. Halkımız çiçekleri çok beğenmiş olmalı ki, gecenin ilerleyen saatlerinde arabaları ile ya da yaya olarak geliyor, çiçeklerden sökebildiği kadar çiçeği acele acele söküyor ve hızla uzaklaşıyor.

Bu durum günlerce böyle devam ediyor. Belediye de bıkmadan usanmadan yerlerine yenilerini ekiyor.

Sanırım bu döngü kış gelinceye kadar devam edecek.

Nasıl engellenir bilmiyorum.

Çiçek sevmek çok güzel, Ancak belediyenin ektiği çiçekleri sökerek evine bahçesine götürmek nasıl bir eylem anlayamıyorum.

Belediye bir açıklama yapsa caddelere sokaklara ektiğimiz çiçekleri sökmeyin, belediyeye gelin biz size çiçek verelim dese inanın kimse gitmez.

Ama cadde ve sokaklardaki çiçekler her nedense bazı vatandaşlara çok cazip geliyor olmalı ki, ekilen çiçekleri yerlerinden söküyor.

Buradan bir uyarı yapmak istiyorum, cadde ve sokaklara ekilen çiçekleri yerlerinden sökerek evimize bahçemize götürmeyelim. Bu şık bir davranış olmuyor.

Umarım uyarılarım dikkate alınır.

           

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR