Uğur Özteke

Uğur Özteke

“BELEDİYECİLER İNŞALLAH TAŞ OLMAZ”…

“BELEDİYECİLER İNŞALLAH TAŞ OLMAZ”…

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsüne arada bir giderim. Oradaki hocaların hatta profesör olmuş gönül insanlarının pek çoğu bizim arkadaşlarımız dostlarımız. İnanın bu insanlarla gurur duyuyorum. Onlar bu şehrin ve ülkenin güzel insanları.

Ama yeni rektörlük binasına hiç gitmemiştim. Dahası önünden geçmemiştim. İşte dün öğle saatlerine doğru rektörlük binasındaki bir eski arkadaşı çok siteminin üzerine ziyarete gittim. Bina muhteşem bir bina olmuş. Ne yalan söyleyeyim tarihi olmasına tarihi idi bizim o eski binayı hiç aramadık.  Dahası aklıma bile gelmedi. Binayı yapanlardan üniversite adına helal olsun. Gerçekten Konya’nın üniversitesine dışarıdan giren bir insan etkilenir titrer, kendisine, kılık kıyafetine çeki düzen verir ve içeriye öyle adımını atar.

Bu arada öğlene doğru rektörlük binasından çıkarken Rektör Hoca ile karşılaştım. Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca’yı yorgun gördüm. Yine güleçti amma yorgundu. Hoca ile ayaküstü vedalaştık ayrıldık ama aklıma geldi.

Dün kampusa yeni girmiştik. Spor salonunun köşesindeki kalabalık dikkatimi çekti. Biraz yaklaşınca gördüm ki iki aracın karıştığı bir kaza vardı. Hem de nasıl kaza oldu ise jeepe benzeyen araçta diğeri de haşat olmuşlardı. Düşündüm. Kim haklı kim haksız, kim kusurlu kim kusursuz bizi ilgilendirmez. Ama kampus alanın içinde o kadar kamera ve hız kesicinin ortasında nasıl bir kazadır ki bu iki araç ddağılmışlardı.

Dedik ya Rektör Mustafa Hoca’ın işi gerçekten zor. Hoca duvar yaptı, hoca hız kesici koydu, her yere kamera koydu diye bazı kesimler hocayı eleştiriyordu. Vallahi o kaza sonrası şunu düşündüm. Demek ki hoca ve ekibi az bile yapıyormuş.

DURUMA GÖRE BELEDİYECİLERİN

YATACAK YERLERİ YOK MU?

Dün bir okurumuz, bir abimiz, bir dostumuz önce şu fotoğrafları bize gönderdi sonra da altına şunları yazdı;

foto-1-401.jpgfoto-2-351.jpgfoto-3-236.jpgfoto-4-151.jpg

“Üst geçitlerin yeni granitleri sökülüp yeniden yapılıyor ama Bera Gökdelen karşısı toprak ve çamur. Hizmet neye göre yapılıyor? Gerekli yer beklerken olan sökülüp tekrar yapılıyor. Belediyeler öbür tarafta ne çekerse taştan çekecek inşallah taş olmazlar”…

………………

Bakın bu fotoğrafları çekip gönderen insanımız gerçekten de öyle sıradan filan değil yaşam tarzı ile de Allah’tan korkan kuldan utanan bir insanımız. Sapına kadar da AK Partili.

Bu iki hususu niye özellikle belirtiyorum?

Çünkü bir olayı, bir yanlışı, bir eksikliği görerek dile getiren kim varsa her ne hikmetse “muhalefet” damgası yiyor ya.

Yani bu insan partili, bu insan başkanlarla siyasilerle her yerde her zaman bir arayla gelebilen bir insan.  Ama bu insan bile bu kadar dolup bu durumu bizlere aksettiriyorsa, yöneticilerimizin yani ister siyasi ister bürokrat yetkili ve etkili insanların daha hassas davranmaları gerekir diye düşünüyorum.

Lütfen bu durumlara “küçük” ya da “önemsiz” detaylar gözü ile bakmayın.

Bazı partililer bizden daha iyi bilirler. Ama bilmeyen vardır diye küçük bir not düşelim;

“Genel Merkez anketleri ne durumda?”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yalnızlık cahil kişilerle oturmaktan daha hayırlıdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebek arabalı anneler karşı yönden gelen araçlara karşı evlatlarını korumada biraz daha duyarlı olabildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR