Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Berekete bin şükür

Berekete bin şükür

Çok şükür beklediğimiz karı Allah nasip etti. Birkaç yıldır ne merkezde ne de ilçelerde böylesi bereketli bir yağış görmemiştik.

Çevre illere bakıyoruz çok yağışlı değil. İnşallah hayırlısıyla oralara da yağar. Lakin en çok bizim ihtiyacımız var. Yer altı su seviyemiz normalin çok altına indi.

Ova kuraklıktan inim inim inliyordu.

O yüzden bu yağan kar değil, berekettir. Birimize ikimize değil, çiftçimize gıdacımıza değil her ferdimize yarayan bir bereket bu...

Son 2 yıldır özellikle Konya Ovası’nda yağış azlığından, ürünlerin verimsizliğinden yakındık durduk. Öyle ki Konya için çözüm ne olur diye sürekli gündemde tuttuk. Şu güzel bereketi görünce ayrıca mutlu oluyor insan. Ne olur bol bol dua edelim.

Rabbim hayırlısından bereketini vermeye devam etsin...

ŞEB-İ ARUS HİCRİ TAKVİME GÖRE YAPILABİLİR Mİ?

Doğrusu ile yanlışı ile bir Şeb-i Arus dönemini daha sonlandırdık. Kültür Müdürlüğü, belediyeler ve üniversiteler ile ilgili bu süreçte gördüğümüz sıkıntıları dile getirmeye çalıştık. O günlerde söylesek de bir faydası olmayacak şeyi bugün önerelim.

Amacına daha fazla hizmet etmesi için bundan sonraki dönemde Şeb-i Arus Törenleri’ni Hicri Takvime göre yapabiliriz. Teknik ve usul erkan olarak bilenlere danıştım. Bu konuda herhangi bir sıkıntı olmayacağını belirttiler.

Bunun yanında tıpkı dini bayramlardaki gibi düşünür isek 30 yılın en az 20 yılı daha verimli zaman diliminde törenler icra edilebilir.

Hazreti Pir’in gel çağrısına daha çok insan kulak verebilir.

Ne dersiniz geçmişte gündeme gelen ama ötelenen bu mevzu tartışmaya değmez mi?

SON DAKİKADA GELEN MUTLULUK

Cumartesi günü şehrimizin biricik değeri Konyaspor'umuzu desteklemek için tribündeydik. 90 dakika boyunca yerimizde duramadık resmen. İstediğimiz seviyede olmasa dahi soğuk havaya rağmen 10 bine yakın taraftar statta idi. Bazı anlarda tüm taraftarın tek ses olması ile müthiş bir ambiyans ve destek oluştu. O havadan futbolcuların etkilememesi imkansız. Hele hele şehirde programı olmamasına rağmen maça gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın anonsu ile taraftar ayrıca heyecanlandı.

Gelelim maça...

Açıkçası ilk yarı çok stabil bir oyun vardı. Beraberliğe gelmiş bir Antalya takımı fırsat bulursam gol atarım havasında idi. Maçın büyük bölümü orta sahanın Antalya alanında oynandı. İkinci yarı İlhan Palut'un uyarıları ile bambaşka varyasyonlar deneyen, ortadan kanatlardan sürekli farklı tarzlar yansıtmaya çalışan bir Konyaspor takımı vardı sahada. Bence ilk yarı sonunda alınması gereken isim Rahmanovic idi. İlhan Hoca geçen haftanın hatırına olacak maç sonuna kadar sahada tuttu. Maç içinde takip ettiğim Antalya'nın Hocası Nuri Şahin sürekli oyunu yavaşlatma talimatları verdi oyuncularına.

Tam maç berabere bitiyor diye üzüldüğümüz anda Skubic'in uzun taç atışını Ahmed Hassan kafası ile asiste çevirdi. Ve Çekici'nin akıl dolu klas vuruşu ile tabela değişti.

Binlerce taraftarla birlikte çok mutlu olduk. Hepsi bir yana Konyaspor'un bu maçı alması tıpkı büyük takımların yaptığı gibi düşünce hemen ayağa kalkma refleksi anlamı taşıyor. Zira Antep ve Malatya maçlarından sonra Karagümrük galibiyetinin tesadüf olmadığını perçinledi bu maç.

Tebrikler Konyaspor. Hepimize farklı hayaller kurdurduğun için...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR