Uğur Özteke

Uğur Özteke

Beştepe’nin köstebeği açık verdi!

Beştepe’nin köstebeği açık verdi!

Bugün, yarın mümkün oldukça siz değerli okurlarımızı da sıkmadan, siyaseti yani yeni vekil adaylarımızı tek tek değerlendirmeye çalışacağız. Ayrıca AK Parti’de Mustafa Baloğlu dışında çizilen tüm vekillerimizi, MHP’de Faruk Bal’ı, CHP’ de Atilla Kart’ı kendimiz de değerlendireceğiz.

Amaaaa dün sabah öylesine mutlu, öylesine huzurlu idim ki.

Neden mi? Çok basit aslında.

Son günlerde Konya kamuoyunda başta Büyükşehir Belediyesi’nin içinden olmak üzere bazı özel bilgiler deşifre olmaya başlamıştı. Bunlar doğru mu idi? Tamamı olmasa da pek çoğu doğruydu. Sonra da AK Parti’de vekil adaylıkları konusu. Genel Merkez, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı burada öylesine ketumdu ki ser verip sır vermiyorlardı. Ama Allah için bilen de biliyordu.

Hatta ulusal basın Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ile görüştü mü? Listeleri gösterdi mi?” diye tartışa dursun, Beştepe’deki bazı isimler ile kanka olan bizim Konya ekibi bir kaç sürpriz ismi bile sosyal medyada yayınlıyordu.

Şahsen bir basın mensubu olarak tahminlerimizin örtüşmesinden çok ötede, Büyükşehir’in köstebeği artık kendi içinde aramaması gerektiğini ve birbirinden huylananlarında helalleşmesini istiyorum. Çünkü akıllı zekice atılan sosyal medya paylaşımları çok çabuk çözüldü.

Çünkü Beştepe’nin yakışıklı köstebeği belki geçmişte yaşadığı sıkıntıların acısı ile işi sadece Konya-Ankara hattında değil, Büyükşehir durağında değil başka illere kadarda uzatmıştı… (Tekrar ediyoruz kendi açısından kendisine yapılanlardan kendisince haklı olabilirdi)

Tabii bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Hesap günü var. Cenab-ı Allah’ım en başta bizi ve cümlemizi o günün afatından korusun. Bir dost ismin günahını aldık ise de affetsin.

GELELİM ŞİMDİ AK PARTİ’NİN BANKO VEKİLLERİNE

Önce listenin genel bir değerlendirmesini iki cümle ile özetleyiverelim.

Listelerin açıklandığı gece bile Ak Partili büyüklerimiz, partili dostlarımız şokta idi.

“Sanki 1 Nisan şakası” diyorlardı. Bazıları cebinde sakladığı temayül listesini çıkartıp kontrol ediyordu. Partinin içindeki bir abimiz “Uğur abi vekillerimizin resimlerini de gazeteye koydunuz mu? Bari yakından tanıyalım” diyordu.

Genel durum bu satırları yazmaya çalıştığım dün sabahta aynı şekilde idi. Hatta bizim yerel basında birbirleri ile örtüşmeyen Ak Parti’nin yeni vekil fotoğrafları arasında hangisi doğru tartışmaları bile yaşanıyordu.

Biz bilmeyiz büyüklerimiz bilir.

Yeni Konya hayırlı olsun.

Siz daha durun.

Esas “Konya 2023” diye bize isimleri yazıp veren, Beştepe’de poz verip, Sayın Başbakanın ekibi ile oturup kalkanlara şimdi bizim söyleyeceklerimiz var. Dün akşamdan bu yana onlar hala yatıyorlar. Biraz da zor kalkarlar :) :) :) 

Konya, özellikle de yenilikçi milli görüşçü büyüklerimiz “Yeni Konya” için doksan artıda çataldan çok büyük bir gol yediler. Bunları da açacağız inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Barış ve mutluluk her anda mevcuttur. Barış ve mutluluk her adımdadır. Ruhun meseleleri için siyasi çözümler yoktur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sabah ve akşam saatlerinde duran Ankara yolunu açmak için Nalçacı trafiği ile oynamadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR