Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması:

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması:
"Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınının ardından küresel ekonominin yeniden normale dönmesi ve canlandırılması sürecini ele aldı"

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede, Suriye ve Libya başta olmak üzere ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi.

Beyaz Saray, Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid-19) ardından küresel ekonominin yeniden normale dönmesi ve canlandırılması sürecini ele aldı." ifadesine yer verildi.

İki liderin, kritik ikili ve bölgesel meseleleri de değerlendirdiği aktarılan açıklamada, "Başkan Trump, Libya'ya yabancı müdahalesinin kötüleşmesine ilişkin endişesinin ve hızla çatışmaların azaltılması ihtiyacının altını çizdi." değerlendirmesi yapıldı.

Erdoğan ile Trump'ın, Suriye'deki çatışmaya acil siyasi bir çözüm bulunması ve ülke geneline insani yardımların ulaştırılabilmesi gerekliliğini de yeniden teyit ettiği vurgulandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.