Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
CHP İstanbul Milletvekili Yedekçi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Beyoğlu'ndaki terör saldırısında yaralananları Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Yedekçi, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki 8 yaralıdan 4'ünün yoğun bakımda, 4'ünün de serviste olduğunu söyledi.

Yoğun bakımdaki yaralıların Çilem Başaran ile 2,5 yaşındaki kızı Asya Başaran olduğunu belirten Yedekçi, "İkisi de yoğun bakımda. Bebeğin durumu sanki biraz daha ağır gibi. Net bir bilgimiz yok bizim de. Tahmin edersiniz ki açıklanamıyor da bu. Onun için bebeğin biraz sıkıntılı olduğunu söyleyebiliriz. Anne de yoğun bakımda. Yoğun bakımdaki 4 hastanın durumu için kritik denilebilir. Bunu tabii doktorlar daha net açıklar. Servisteki yaralılarla da görüştüm. Kollarında, bacaklarında bazı sıkıntılar var. Allah'ın izniyle onların hepsi bir an önce iyileşir. Bir an önce ailelerinin yanına giderler" diye konuştu.

Yedekçi, "İstanbul'un kalbi" İstiklal Caddesi'nde bir bomba patlaması ve patlama sonucu insanların hayatlarını kaybetmesinin, sakat kalmasının ve yaralanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörün her zaman karşısındayız, karşısında durmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin daha iyi yönetilebilmesi için de elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Teröristlerin bu kadar kolayca kentlerimizin göbeğinde bomba patlatmaması için de gerekli olanın yapılması kanaatindeyiz. Gerekli bütün güvenlik önlemleri alınmalıdır" dedi.

- Yaralı Mutlu'nun hayati tehlikesi devam ediyor

Patlamada yaralanan Bülent Mutlu'nun eniştesi Davut Ages de yaptığı açıklamada, yeğeni Mutlu'nun patlama sırasında Balo Sokak'ın yakınında olduğunu ve patlama sırasında binalardan düşen camların karın bölgesi ve ayaklarına girdiğini anlattı.

Mutlu'nun 2 ameliyatın ardından yoğun bakımda olduğunu belirten Ages, "Kendisiyle görüştük. Hayati tehlikesi devam etse de bize patlama anında, patlama yerinden 3-4 adım geride olduğunu söyledi. Konuşabiliyor yani. Ancak doktorlar operasyonun geniş olduğunu, karın bölgesinde olduğu için hayati tehlikesinin devam ettiğini, 3 gün boyunca müşahede altında tutulacağını söyledi" diye konuştu.

Ages, Tünel'de havalandırma sistemleri üzerine iş yeri sahibi olan Mutlu'nun iş yerine giderken patlamanın meydana geldiğini dile getirerek, "2 gün önce kendisiyle konuştuğumuzda böyle bir saldırının gelebileceği noktasında bir sohbetimiz olmuştu. Nihayetinde patlama her an her yerde olabilir. İnsanlar patlama olacak diye işinden gücünden geri kalmaz. Devletimiz büyüktür, her şeyin üstesinden gelir. Bu patlamalar insanları korkutmasın. Kendisinin hiçbir endişesi yoktu. Olsa zaten evden çıkmazdı. İnanıyoruz birlik içinde her şeyin üstesinden geleceğiz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.