Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

BİR ATTIK 3 ALDIK

BİR ATTIK 3 ALDIK

Belki klasik olacak ama hani oyun anlamında önemli olmayan skorun ön plana çıktığı maçlar ve haftalar vardır ya işte tam da o maçların merkezine koyabiliriz, Adanaspor maçını. Bir golle de olsa 3 puan özlemini dindirmek güzel oldu.

Karşılaşmanın on birine baktığımda Ömer Ali’yi görünce moralim bozuldu. Fofana gibi bir adam varken formsuz isteksiz Ömer Ali’yi sahada görmek üzüyor insanı. Onun dışında kadro beklediğimiz gibiydi. Ömer Ali illa oynayacaksa sağbek ya da sol bek olarak hizmet vermesi Konyaspor’un menfaatine olacaktır. Bazen oyuncuyu kazanmak içinde yedek kulübesine çekebilmek gerekir.

Konyaspor’un attığı gol belki rasgele belki bala belki şansa lakin Skubiç’in mükemmel kontrolü ve asistini görmezden gelemeyiz, Jonsson bilerek mi vurdu bilmeyerek mi bilemiyorum lakin böyle vurabiliyorsa o bölgelerde gezinmesi isabet olur.

Bajic içinde 3-5 kelam etmek gerekirse, Adana maçından önce Başakşehir’in maçını izleme şansım oldu. Başakşehir maçında dakikalar 38 gösterdiğinde Caiçara sağdan bindirdi içeriye ikinci denemede Bosnalı Visca’a topu kesti. Bosnalı topa öyle bir vurdu ki bırakın kaleciyi biz bile ağlarda görebildik. Bunu neden anlatıyorum Adanaspor maçından Fofana ikinci yarının 35. Dakikası Başakşehir maçındaki pozisyona benzer soldan bindirme yaptı oyuncuları eksiltti dışarıya Bajic’e kesti hemen hemen aynı mesafe ve doğru ayağına oda vurdu kaleci çıkardı. Pozisyona dikkatli baktığımızda aslında İtandje’nin çok iyi çıkarmadığını Bajic’in doğru vuruşu yapamadığını görebiliriz. İki şuta bakıyorum ikisi de Bosnalı Biri golcü diğeri kanat eğer topa sert vuracaksan Visca gibi vuracaksın, eğer teknik vuracaksan o kadar sert vurmana gerek yok Bajic’in bunlara çalışması gerekiyor. Aslında takım olarak bizim ne zaman nerede vurmamız gerektiğini bilmeme gibi bir sorunumuz var bu da takımdaki oyuncuların üzerindeki baskından kaynaklandığını düşünüyorum.

Konyaspor çok iyi oynamadı belki ama doğru oynadı ve Magaye’nin disiplinsizce harcadığı pozisyon dışında pozisyonda vermedi diyebilirim. Birde penaltı pozisyonumuz var inanın artık bu pozisyonları neresinden çekerseniz oraya giden şekle dönüştü eskiden kural açık ve netti şimdi ben karşımdaki insana bunun penaltı olduğunu da olmadığını da inandırabilirim. Futbolda bu kadar elastik kurallar olması komik.  Beşiktaş maçındaki Atınç’ın pozisyonuna benziyor biraz pozisyon yalnız hakem derse ki penaltı kardeşim eller vücuda yapışık değil doğal konumunda değil penaltı çalabilir bir şey diyebilir miyiz? Hayır. Peki, hakem derse ki kardeşim top oyuncunun kontrolünde değil ve oyuncu düşüyor topu fark etmiyor top eline temas ediyor ama bu temas penaltıyı gerektirmez derse ki öyle düşündü muhtemelen bir şey diyebilir miyiz? Hayır. Onun için bu pozisyonu gri pozisyon olarak yorumlayabiliriz.

Gelelim maçın sonucunun hakem kararlarının futbolcu performanslarının gölgede kaldığı olaya sahaya bıçak atıldı ya bu bıçak bir oyuncuya isabet etse ne olacaktı. Yalnız federasyon bıçak kelimesine yasak mı getirdi bilmiyorum hiçbir spor kanalında bu olaya değinilmezken yayıncı kuruluş bile yabancı madde demekle yetindi. Yani Antalyaspor maçında atılan bozuk para ile o bıçak bir mi tutulacak gözlemci raporunda yabancı madde!  Adanaspor’un kaç maç ceza alacağını kulüp olaraktan takip etmek gerekli tepkiyi çıkan sonuca göre vermek gerek, sonuçta forma almaya maç bittikten sonra giren 12 yaşındaki çocuk ile maç devam ederken futbolculara doğru koşan gencinde cezası bir olmamalı öyle değil mi?

Sonuç olarak bize lazım olanı bir attık, üç aldık şeklinde yorumlasak ta, evimizde futbol olarak zorlanacağımız Başakşehir maçı deplasmanda hakem olarak zorlanacağımız Fenerbahçe maçı öncesi büyük moral oldu.

 

Maçın Sözü;  Konyaspor’un mevcut sisteminde sabrı kaybetmek maçı kaybetmektir. Sabır bizim en büyük dikili ağacımızken, bugün sabrın meyvesini yedik, Bir atarak üç alarak...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR