Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Bir Aylık Futbol Ziyafeti

Bir Aylık Futbol Ziyafeti

Futbolun en büyük ve en önemli kupasında, futbolun efsanelerinin bir araya geldiği, futbolun coşkusunu bir ay boyunca doyasıya yaşayacağımız muhteşem organizasyonda, ev sahibi Brezilya’nın Hırvatistan karşısında, çekişmeli geçen mücadelenin ardından 3-1 gibi bir skorla galibiyetine şahit olarak açılışı yapmış bulunduk.

Dünya kupası tarihinde ilk kez açılış maçında ilk golü kendi kalesine atan takım olarak Brezilya, kendi kalesine gol atan oyuncu olarak Real Madrid forması giyen Marcelo dünya kupası finalleri tarihine geçmiş oldular.

Gönül isterdi ki Brezilya’da Türkiye de bulunsun ama, bu futbol ziyafetinden diğer ülkeleri izleyerek faydalanacağız artık. Brezilya’ya gidemeyen ülkeler içinde, Spor Toto Süper Lig’den 26 futbolcuyu dünya kupasına göndererek Türkiye ilk sırayı çekti.

Gruplara naçizane değinecek olursak, A grubunda Brezilya’nın ardından Hırvatistan ve Meksika ikincilik için mücadele edecekler. Kamerun ise sürpriz yapmaya çalışacak. B grubunda ise çapraz eşleşme nedeniyle iki dünya devi Hollanda ve İspanya; Brezilya’nın rakibi olmamak için grup liderliği için kıyasıya yarışacaklar. Şili ise sürpriz yapması muhtemel takım, Bu grupta Avustralya ise en zayıf halka konumunda. C grubunda ise kadro kalitesi olarak en güçlü takım Fildişi Sahilleri görünüyor, Yunanistan ise zevksiz futbolunu Gekas ile süslemek isteyecek gibi. Kolombiya’da ise şüphesiz   Radamel Falcao’nun yokluğu fazlasıyla hissedilecek. Japonya ise dünya devlerinin olmadığı gruplarında, en azından grubu iyi bir yerde bitirmek isteyecektir. Ölüm grubu dediğimiz D grubunda ise İtalya, İngiltere ve Uruguay ilk iki için mücadele edecekler. Bana göre İngiltere’nin şansı grupta daha zor iken Kostarika ise imkansızı deneyecek. Grup aşamasında, büyük takımlar içinde turnuvanın belki de en şanslı takımı  Fransa görünüyor, Büyük sürpriz olmaz ise grubu kayıpsız kapatacak gibi görünüyor. Diğer 3 takıma baktığımızda İsviçre bir adım önde. F grubu ise ilginç bir grup Turnuvanın en yaşlı takımı olan ve hücum gücü ile dikkat çeken Arjantin’in gruptan lider çıkması bekleniyor. Turnuvaya ilk kez katılan Bosna Hersek ise 1998’den beri turnuvaya katılamayan İran ile en büyük başarısı ilk 16 takım arasına girmek olan Nijerya’ya oranla daha formda ve 2. olması muhtemel görünüyor. G grubunda turnuvanın olmazsa olmazı Almanya kadro kalitesi ve oyunu ile gruptan rahat çıkacaktır. Ronaldo’lu Portekiz ise turnuvanın en genç takımı Gana ile 2.lik mücadelesi verecekler gibi… Burada Ronaldo’nun sakatlık durumu ise önem kazanmış durumda. Amerika’ya ise şans tanımaya gerek yok sanırım. Son grupta, turnuvada sürpriz yapabilir denilen takım, Belçika ise çapraz eşleşmelerden başı yanacak takımlardan gibi görünüyor. Güney Kore, Rusya ve Cezayir ile birlikte aşağı yukarı denk takımların mücadelesini izleyeceğiz.

Öyle ya da böyle bizleri bir aylık futbol ziyafeti bekliyor olacak. Hak edenin kazanacağı bir turnuva olması dileklerimizle.

Daha önce Dünya kupası finallerinde hiç karşılaşmayan Brezilya ve Arjantin büyük finali izlemek gerçekten hoş olurdu. Bekleyelim görelim neden olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR