Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bir şehirden bir Başbakan kaç yılda çıkar?

Bir şehirden bir Başbakan kaç yılda çıkar?

Türkiye’nin son 40 yılında Konya, Ankara ve İstanbul’da gazeteci olarak görev yapan ve eğer gubuzluk demezseniz Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM muhabirliği yapmış bir dostunuz olarak,  Ankara’da güçlü siyasetçinin, İstanbul’da da güçlü sermayenin ne demek olduğunu bire bir yaşamış bir Konyalı olarak Sayın Davutoğlu Dışişleri Bakanı olduğu zaman çok heyecanlanmıştım.

Evet, o günlerde belki Sayın Davutoğlu hükümetlerde görev alan ilk bakan değildi ama stratejik bakanlık olarak Konya adına bu bakanlık çok önemli idi.

Belki ne demek istediğimizi şöyle ifade edersek daha iyi anlatabiliriz.

Pek çok insanımız hatırlayacaklardır. Mehmet Keçeciler; Özal’ın döneminde, Ali Talip Özdemir yine Özal döneminde, biraz daha geriye gidersek DSP döneminde Fikret Ünlü’nün bir “alo” ile bir parmak işareti ile Konya’ya neler kazandırdığının şahitleri idik.

Ve Sayın Davutoğlu Dışişleri Bakanlı olduğu zaman heyecanımız bakanlığının konumu ile bir adım daha öne çıkmıştı.

Tam bu işe ısınırken Sayın Davutoğlu Başbakan oldu. Partimiz, rengimiz, cemaatimiz ne olursa olsun bir Konyalı artık Başbakan idi. Yıllarca hep bu yüzden Isparta’yı, Rize’yi, Malatya’yı, Zonguldak’ı, Kayseri’yi Başbakanlarından dolayı kıskanmamış mıydık? Hatta o illere düşmanlık yapmamış mıydık?

Siz yapmadıysanız şahsen ben yapmıştım.

Gerçi bu noktada merhum Erbakan hocanın hakkını yememek lazım, Konyalı olmasa da Başbakanlığı ve hükümet ortaklığı dönemlerinde “Konya hep altın vuruşlar” ile ön plana çıkmıştı.

…………..

Tam bu noktada bu yüzyılda bizim de artık Konyalı bir başbakanımız vardı.

Sayın Davutoğlu Başbakan olduğu günlerde şöyle bir şey yazmıştık. “Konya bir yüzyıl daha Başbakan göremez. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun Davutoğlu’na sahip çıkmalıyız” demiştik.

Belki iddialı uçuk bir şeydi ama her geçen gün gördük ki, Davutoğlu ile Konya’nın kızıl elmaları hayata geçiyordu.     

…………..

Yakın dostlarımız biliyor. Geçtiğimiz haftalarda Çin’de idik. Çin’den de olsa yine köşe yazılarımızı düzenli olarak Konya’ya gönderiyor, gazeteye, dergiye, internete taaa oralardan burnumuzu sokuyorduk.

Ta biz oralarda iken “Konya İçin Birlikteyiz Platformu”, “Güçlü Başbakan Güçlü Konya” sloganıyla şehir adına tarihi bir buluşmaya imza atmış. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na destek bildirisinin okunduğu toplantıya ASKON, ANMEG, Diyanet Sen, HUDER, İHH Konya, KTO, KSO, KTB gibi birçok dernek, kanaat önderleri, farklı siyasi görüşlerde yer alan isimler, STK’lar bildiriye imza atmışlar. Bu bildiride yine ünlü İş adamları, dernekler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, farklı siyasi görüşteki isimler Başbakan Davutoğlu’na resmen açıkça destek vermişler.

…………..

Burada CHP’li, MHP’li, ANAP’lı, Refah Partili kısaca farklı partilerin öne çıkmış marka isimleri Davutoğlu’na destek vermişler.

Yazımıza başlarken dedik ya son 40 yılda hiçbir bakana hatta mekanı cennet olsun merhum Erbakan Hoca’ya bile böyle bir destek verilmemişti. 

Demek ki Konya Davutoğlu’nun Başbakanlığı ile bugüne kadar yapamadığını dahası beceremediğini becerdi. İnşallah bunun da sonu hayır olur.

Ama bunun da bir ilk olduğunu yine tarih yazacak. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Fikirler kullanılmadıkça yararsızdır. Onların değerinin kanıtı uygulanmalarıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Semt pazarlarında kadınlara ve yaşlılara karşı saygılı olduğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR