Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BİRAZ SABIR, GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

BİRAZ SABIR, GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Arayan soran mesaj atan sosyal medya yoluyla ulaşan tüm dostlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bizimle ilgili beklentiyi bu kadar yükseğe çekmeleri açıkçası hem kamçılıyor hem de başarılı olmamızı elzem hale getiriyor. Allah; bizleri mahcup duruma düşürecek, başımızı öne eğdirecek, haktan ve hakkâniyetten ayıracak işler yapmamızı nasip etmesin.

Değer verdiğim bir büyüğüm, yol göstermek adına manidar bir şifre verdi.

Birkaç kelime lakin o kadar önemli ki…

İstikamet: Sırat-ı müstakîm.

Pusula: Hakîkat ve hakkâniyet.

Kısaca başarının tarifi. Doğrudan ve doğruluktan ayrılmamamız için şamar niyetine birkaç kelam.

Zaten Pusula’yı kurarken markalaşma kısmında ‘doğruyu arayana Pusula’ ibaresi belki de bugünlerimize ışık tutan bir cümle olmuş.

Doğru söylemenin önemini biliyoruz da bunu ‘doğru şekilde söyleme’nin daha da önemli olduğunu unutuyoruz bazen.

Belki işimize öyle söylemek geliyor!

Gazetemizde bundan sonra azami dikkat edeceğimiz hususlardan biri de bu olacak. Hem ne demiş eskiler “üslubu beyan, ayniyle insandır.”

Gazetemizin yeni kurumsal dilini de bu şiar üzerine inşa etmek için elimizden geleni yapacağız.

Sizlerden biraz vakit istiyoruz. Gösterdiğiniz sabra değecek. Gerek basılı gerekse dijital ortamda yeniliklerle dolu bir hazırlık içindeyiz.

Yenilenme süreçleri biraz meşakkatli olur. Doğumlar sancılı…

HASAN KILCA KARATAY İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Dün sabah ilk ‘hayırlı olsun’a gelenimiz Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Bey idi. Yıllardır tanıdığımız, duruşu ve çalışkanlığıyla sonuna kadar bu görevi hak eden Kılca’nın “her yaptığımızı alkışlayan dostumuz değildir” cümlesi anında hafızamda yer etti. Başkan yapıcı eleştirinin önemini idrak etmiş. Yerine göre babacan, mütevazı yerine göre de agresif olmayı özellikle belediye yönetiminde anlattığı örnekler ile daha iyi anlamamızı sağladı.

Karatay’da doğup büyüyen biri olarak avucumuzun içi gibi bildiğimiz sokakları çokça dolaşıyor başkan. 7-8 ayda işlevsel ve geleceğe yatırım diye anacağımız projelere imza atması bunun en büyük kanıtı. Lakin daha alacak çok yolu olduğu da bir realite. Başkanın istediği gibi önümüzdeki günlerde bazı eleştirilerimizi dostça söyleme gayretinde olacağız.

 

AK PARTİ YALAKALIĞI!

Bazı okurlarımız bizim geçmiş paylaşımlarımıza bakarak doğmamış çocuğa don biçme gayretine girmiş. Kimse merak etmesin biz devletini ve milletini, milletin âli menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarız. Elbette devletin başı Cumhurbaşkanımızın yeri ayrı. Zira devlet bizim için en önemli kavramlardan biridir zahir hayatımızda.

Bunun yanında bütün partilere eşit mesafedeyiz. Bütün partilerin il başkanları ile oturur konuşur haklı bulduğumuz eleştirileri şehir adına sonuna kadar haykırırız.

Dedim ya azıcık sabır!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR