Uğur Özteke

Uğur Özteke

BİRİSİ VEFA MI DEDİ?

BİRİSİ VEFA MI DEDİ?

Bugün izninizle siz değerli okurlarımızın uyarısı ile iki ayrı konuya değinmek istiyorum.

Önce Burak Demirkesen isimli okurumuzun mesajını aynen yayınlayarak yazımıza başlıyoruz

SIĞIRCIK KUŞLARI KAKA BOMBARDIMANI

Sevgili Uğur Ağabey,

Ben Feritpaşa Mahallesi Kerkük Caddesi …… Sitesinde ikamet etmekteyim.

Sitemizin tam önünde bulunan çınar ağaçlarına her akşam sığırcık kuşları tünemekte ve sabahın ilk ışıklarına kadar bu ağaçlarda beklemektedir.

Bu yüzlerce kuşun sürekli olarak yaptığı dışkı katlanılmaz bir kokuya sebep olmaktadır. Ne cam açmak mümkün, ne de bu ağaçların altından geçmek. Üstelik bu koku yağmur yağdığında daha da keskin ve kesif bir hale gelmektedir.

Bu kötü kokuya ek olarak, kuş pisliği sürekli bir görüntü kirliliğine sebep olmaktadır. Sabah olduğunda caddede dikkatinizi çeken ilk şey yerdeki sayısız kakadan oluşan pislik görüntüsüdür.

Ayrıca sitemizin önünde hali hazırda bulunan otobüs durağı ve çöp konteynerinden dolayı çok az sayıdaki araç park yeri ise bu 'kaka bombardımanı' yüzünden kullanılamaz hale gelmektedir.

Kuşlara dikkat etmeden arabalarını park eden vatandaşlarımız 5-10 dakika gibi kısa bir süre sonra bile araçlarına döndüklerinde feci manzarayla karşılaşmakta ve bu tür yoğun dışkılama araçlarda maddi zarara yol açmaktadır.

Kuş kakaları yıllar yılları büyümesi için büyük emek verilen ağaç yapraklarına da büyük zarar vermekte ve yaprakların ölmesine sebep olmaktadır.

Yukarıda özetlemeye çalıştığım sebeplerden dolayı kuşların bölgeden ivedilikle ve kalıcı olarak uzaklaştırılması için şahsım ve apartman sakinlerimiz adına bu şikayete köşenizde yer verirseniz çok memnun oluruz.”

…………….

Evet Burak Bey gibi Kerkük Caddesi sakinlerinin son yıllardaki en büyük şikayet konusu maalesef bu. Biz de bu mahalle sakinlerinin sorununu bir kez daha yetkililere iletiyoruz. Ve inşallah bu konu kökten çözülür diye de dua ediyoruz. 

SİZCE BU ŞEHİRDE VEFA VAR MI?

Bir okurumuz sevgili dostumuz dün sabah bize şunları yazıyordu;

 

foto-1-385.jpg

“Selamünaleyküm Uğur abi kolay gelsin. Hoş geldiniz.

Uğur abi malumunuz hayırsever işadamlarımızdan Zeki Altındağ geçtiğimiz günlerde vefat etti. Televizyon ve gazete haberlerine baktığımda eğer yanılmıyorsam cenazesine fazla bir katılım olmadı. Kendisini ilk kez Kadınhanı İlçesine yaptıracağı lise inşaatı için Konya Valisi Ahmet Kayhan ile imzaladığı protokol töreninde tanımıştım. Eğitim, sağlık ve dini hizmetler alanında birçok okul, sağlık merkezi ve cami yaptırdı. Tüm bu hizmetlerinden ötürü 2007 yılında kendisine TBMM’si tarafından “TBMM Üstün Hizmet Ödülü” verilmişti.

Cenazede olması gerekenlerin olmaması beni üzdü doğrusu. Protokolden Selçuklu Belediye eski Başkanı Adem Esen ve şimdiki Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Bey’i gördüm. İnsan ister istemez üzülüyor. Tüm bu hizmetlerinden ötürü en azından cenazesine katılarak vefa göstermemiz gerekirdi diye düşünüyorum. Selam ve saygılarımla.

Zeki Altındağ’ın Konya’ya yaptığı hizmetler;

Konya Meram Tıp Fakültesine Acil Servis binası,

Konya Meram Tıp Fakültesinde Zeki Altındağ Onkoloji Merkezi,

Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesine 4 katlı 24 derslikli ilköğretim okulu,

Selçuklu İlçesi Erenköy Mahallesine 4 katlı 24 derslikli ilköğretim okulu,

Selçuklu İlçesinin Cumhuriyet Mahallesine Zeki Altındağ Semt Polikliniği,

Selçuklu İlçesinin Sancak Mahallesine 23 No’lu Zeki Altındağ Sağlık Ocağı,

Selçuklu İlçesinin Sancak Mahallesine Zeki Altındağ Camii,

Kadınhanı İlçesinde Zeki Altındağ Anadolu Lisesi.”

………….

Bu dostumuzun bu hatırlatmalarına derin bir ahhhhhhhhh çektikten sonra diyecek hiçbir şeyim yok.

Geçenlerde de Feyzi Halıcı Bey’in cenazesinden bir abimiz fotoğraf göndermiş ve beş saf bile olmayan cenaze namazına gösterilen ilgisizliğe dikkat çekmişti.

Bugünlerde Konya basını ve Konya protokolü neyi konuşuyor?

Mustafa Konyalı’nın huzurevine yatırılışını…

……….

Cenab-ı Allah’ım ilk başta beni ve yakınlarımı daha sonra da bu milleti ıslah etsin. Para makam ve pulun peşine takıldık gidiyoruz. İşimize gelen kafamıza ve gönlümüze göre olan her şeyi mubah sayıp dokuz koldan dünyaya sarılmış bir durumdayız. Kimsenin benim de birbirimizden hiçbir farkımız yok. Vefa demiyorum insanlık konusunda bile Cenab-ı Allah’ın bizlere vereceği bir dersten korkuyor ve yüce rabbime sığınıyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Taht ve taç geçicidir. Hiç gönüllere girdin mi?

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Büyük otellerin otoparklarında çizili alanların içine park etmeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR