Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bisiklet ve yaya yolları Bir şehrin medeniyetinin aynasıdır

Bisiklet ve yaya yolları Bir şehrin medeniyetinin aynasıdır

Bugün sizlere bir okurumuzun beş dakikada içerisinde şehir merkezinden çektiği onlarca fotoğraftan bazılarını paylaşacağız.Şimdi isterseniz bu fotoğrafları bizim için dahası sizler ve yetkililer için çekip gönderen okurumuzun yazdıklarınızı aktaralım;

“Sevgili Uğur Abi,

Yaya ve bisiklet yollarına araç parkı konusunu defalarca senin dile getirmene rağmen emniyetin ve belediyelerin bu konu üzerine çok fazla yoğunlaşmadığını üzülerek görüyorum.

Ekte size göndereceğim fotoğrafları Nalçacı Caddesi’nde 5 dakika içerisinde üzülerek çektim ve bu yaya ve bisiklet yollarından engelli bir kişinin nasıl geçeceğini düşündüm ve üzüldüm.

1-126.jpg2-107.jpg

Cadde üzerinde ne bir trafik polisi ne de trafik zabıtası var.

Trafik zabıtası demişken Atiker Konyaspor-Gençlerbirliği maçı öncesi skorbord'da zabıta tanıtım reklamı vardı. Trafik zabıtası öve öve bitirilemiyordu bu tanıtımda ama genelde ve şehrin en yoğun caddelerinden biri olan bu caddede zabıta göremedim.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya'yı yaya öncelikli şehir haline getirmek için çok güzel çalışmalar başlatmış.

Aslında Konya'nın bu proje için en uygun yaşanabilir şehir olmasına rağmen bu görüntüler ve ilgisizlik bir vatandaş olarak beni çok üzdü.”

3-087.jpg4-061.jpg5-035.jpg6-028.jpg7-017.jpg……………..

Evet bisiklet yolları bu şehrin bugün için değil yarın içinde değil belki denilenler ve istenilenler uygulamaya konulursa en iyimser hesaplama ile 10 yıl sonra amacına ulaşacaktır.

Yakın planda kimse bir şey beklemesin.

Çünkü;

Bisiklet yolları şehir merkezinde işler hale getirilmelidir. Yani merkezde bisiklet yolları kesintisiz işler olmalı. Hangi semtte olursanız olun merkezde bisikletinize binemezsiniz. Binerseniz de ana yola inmek zorundasınız. Caddeye indiniz mi her an önden arkadan çarpılmaya hazır olun o zaman. Çünkü merkezde bisiklet yolları yoktur. Bisiklet yollarını caddeler hatta tramvay yolları tam ortadan kesiverir.

8-008.jpg9-008.jpg12-004.jpg13-001.jpg

Diğer yandan bizde kilometrelerce uzunluğunda bisiklet yolu vardır.

Ölçseniz belki bırakın Türkiye’yi Hollanda kadar bisiklet yolumuz vardır.

Ama ne acıdır ki bu yollar çevre yollarına paralel insanların bisikletine binemeyeceği şekilde açık arazilerde ki yollardır.

Neyse bugün yeteri kadar konuyu uzattık.

Anlayan anlamıştır değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnançtan gelmeyen her şey günahtır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Toplu taşıma araçlarına dolmuşlara kapasitesinden fazla yolcu alıp insanları günaha sokmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR