Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bitmeyen trafik meselemiz ve Konyaspor’a süper bir öneri

Bitmeyen trafik meselemiz ve Konyaspor’a süper bir öneri

 

Dün yazdık, bugün yazıyoruz, inşallah rabbim ömür verirse yarın da yazacağız. Hem de bıkmadan, usanmadan yazacağız: “Bu şehrin en büyük sorunu trafik” diye…

Yine trafik yazmışsın der gibisiniz. Ama ne yapalım, direksiyona geçen, sokağa adımını atan şikayetçi.

Ne yapalım birbirimize saygımız yok, ne yaparsak yapalım trafik kültürümüz de oluşmuyor. Dışarıdan dünya kentiyiz ama özünde hâlâ küçük dünyamızın sınırlarından çıkmış değiliz.

Bugünkü yazımıza niye “trafik” ile açtık.

Buyurun bunu da sizden gelenlerle anlatalım.

 

….

Geçtiğimiz hafta önce haber servisimiz gazetenin birinci sayfasından hem de sürmanşetten bir haber yayımladı.

“Dikkat!!! Facia geliyorum diyor”

İşte bu başlık altında, Süleymaniye Mahallesi’ndeki Yaylapınar Ortaokulu’nun öğrencilerinin karşıdan karşıya geçmek için demiryolunu kullandığını diğer yönden gelen trenin bile gözükmediğini belirterek yetkilileri acil önlem almaya davet etmiştik.

Hemen birkaç gün sonra da aynı bölgedeki sorunu mahalle halkından gelen talep doğrultusunda bu köşede işlemiştik.

Ne oldu?

Biz söyledik biz dinledik.

Buyurun geçtiğimiz günlerde mahallede yaşanan kaza…

Yüce Allah’ım beterinden saklasın…

 

foto-1-001.jpeg

foto-2-002.jpeg

 

Biz yine de vazifemizi yapıp, bir kez daha hatırlatalım. Konya-Karaman istikametindeki YHT hattı nedeniyle bölgeye acil olarak altgeçitler yapılmalı. Hatta bunun için de bir yasal süre var ve belediyelerimizin önündeki zaman oldukça kısıtlı. İnşallah bu geçitler tamamlanıncaya kadar bölgeden başka kaza haberleri almayız.

 

…..

 

 

Yine bir okurumuzdan gelen şikayet;

Piri Esat Caddesi orta refüje park etmesek ADAM oluruz. Saygılar abi… Nerede bu trafik, nerede bu zabıta? Vatandaş karşıya geçemiyor. Aynı durum İsmet Paşa Okulu önündeki kavşak da var.

 

foto-3-002.jpeg

….

 

MAÇA GELMEYEN BİLETİNİ BAĞIŞLAYABİLİR Mİ?

Can sıkıcı ve insanı günaha sokan trafik meselesini şimdilik burada noktaladıktan sonra bir başka abimizin önemli bir çağrısına geçelim ve bu güzel öneri ile yazımızı noktalayalım.

Talep bize daha önce tramvayların makas değiştirmesiyle ilgili önerilerde bulunan Ahmet Özcan isimli abimizden geldi.

Buyurun noktasına dokunmadan Ahmet abimizin isteği;

“Bildiğin gibi Konyaspor VIP ve localarla beraber 30.000 kombine sattı. Bu müthiş bir başarı ve Beşiktaş ile Shaktar maçlarına 35 bin, 40 bin civarında taraftar geldi. Ancak önceki pazar oynanan Atiker Konyaspor-Gençlerbirliği maçına sadece 18.000 taraftar geldi. Kombinesi olmasına rağmen 12.000'e yakın taraftar maça gelmedi. Bu çok acı gerçekten. Dışarıda maça gitmek isteyip de maddi durumu olmadığından ya da diğer sebeplerle gelemeyen binlerce Konyalı varken içeride 12.000 satılmış koltuğun boş kalması içimizi burktu.

Bu konuda Amerika’daki bir uygulamayı seninle paylaşmak istiyorum.

Amerika’da her futbol, basketbol ve beyzbol maçından önce kulüpler bir çağrı merkezi aracılığıyla tüm kombineli taraftarlarını arar. Maça gelip gelmeyecekleri, gelmeyeceklerse de biletlerini bağışlamak isteyip istemedikleri sorulur. Biletini bağışlayan taraftarların biletleri de ya indirimli olarak satışa sunulur ya da yardım derneklerine hediye edilir. Bu sayede spor arenalarında hiç boş koltuk kalmaz.

Konyaspor Kulübündeki başarılı büyüklerimden isteğim, özellikle Anadolu kulüpleri gibi görece düşük profilli maçlardan önce bir çağrı merkeziyle anlaşıp bu şekilde bir telefon zinciri kurmaları. Bağışlanan biletleri sponsorlarına ya da Konyamızın önde gelen yardım derneklerine bağışlamalarıdır.

Zaten Konyaspor Kulübü, Gençlerbirliği maçında Karatay Sevgi Evlerinden gelen kardeşlerimize Arena Restoran’da yemek verip VIP tribünde çok güzel ve örnek bir şekilde ağırladı. Ancak böyle güzel şeyler bahsettiğim organizasyonla daha da güzelleşebilir.

Şehrimizin takımının daha nice yeniliklerin öncülüğünü yapması dileğiyle. Yazılarının devamını dört gözle bekliyorum abi…”

….

 

Ne dersiniz olur mu? Bizce çok mantıklı hem olmaz diye bir şey de yok. Yeter ki isteyelim, bu şehirde Allah’ın izniyle her şeyi başarırız. Ama önce samimiyet ve ihlas, sonra kararlılık… Gerisi yüce Yaradan’a kalmış…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul servis şoförlerinin ters istikametten gelip çocukları trafiğin aktığı yolun ortasına indirmediği zaman daha iyi ADAM oluruz…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR