Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bizdeki zaman mefhumu

Bizdeki zaman mefhumu

Bugünler ekonomik açıdan, siyasi gelecek açısından milleti boğmaya başladı. Bakmayın siz insanımız sıcak havayı gösterip oflayıp pofladığına. Aslında özümüz yanıyor. Yüreğimiz yanıyor. Hareket içerden geliyor. Geliyor da kimse üstüne alınmak istemiyor. Sürekli hedef saptırıyoruz. Yatırımcı yatırım gazından ayağını çekti. Dev projeler askıda. Elbette durmak yok ama durmamış gibi görünmek için de kasnağı boşa döndürüyoruz. Nereye kadar? Elbette bunun cevabını büyüklerimiz bilir.

Bu can sıkıcı gündem dolayısı ile biz de bugün şehrin sorunlarını bir kenara bırakıp rahat iki konuyu işleyelim istedik.

Şehrin beyin, vizyon, yürek gibi ışık saçan isimlerindendir Sayın Ali Umur. Ali Umur ismini şehrin üst kesimi bilir. Ama bilmeyen dostlarımız için kısaca şöyle diyelim yenilenen Konya Çimento’nun en üst düzeydeki isimlerindendir. Fransa’da eğitim görmüş çok dolu dolu bir dosttur.

Geçen gün Ali abimiz ile randevulaştık. Mesai çıkışında Ali abi ile buluşacaktık. Saat konusunda da Ali abi şehrin sıkıntılı trafiğini de göz önüne almış olacak ki “şu saatte” dedi.

Neyse o belirlenen vakitten 10 dakika filan sonra Ali abimiz kan ter içerisinde geldi. Hatta soluk soluğa idi. “Hayırdır abi bu ne hal?” deyince de “Verdiğim saatten geç kaldım. Çünkü şu köşeyi de kapatmışlar. Arabayı Büyükşehir’in orayı park ettim koşarak geldim de”…  

………..

Ali abi soluklandıktan sonra şöyle bir örnek vererek sohbetine başladı;

“Yurt dışındayım. Bir yönetici ile 30 dakika sonra bir araya gelmek için randevulaştık. 45 dakika sonra ofisinde idim. Yoktu. Gitmişti. Hemen telefona sarıldım. Ben geldim ama siz yoksunuz diye biraz daha çıkışır gibi yaptım. Aldığım cevap şu idi. Sizinle 30 dakika sonrası için randevulaşmıştık. Siz 15 dakika geç kaldınız. Biz bizim 30 dakika üzerinden randevulaşmıştık. Sizin 30 dakikanız 45 dakika mı demek?”…

O an Ali abiye düstur olmuş. Ali abi bunu Konya’da da uygulamaya çalışıyor. İşimiz çok zor Ali abi. Doğru yapıyorsunuz ama ucunu biraz salsanız. Değilse daha çok terlersiniz.

BAŞKAN ALTAY VE EKİBİNİ

BUNUN İÇİN SEVİYORUM

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi gerçekten şehrin vizyonunun çok üstünde. Elime geçen şu dergileri görünce Uğur Başkan’ı bir kere daha çok sevdim.

foto-1-065.jpg

foto-2-064.jpg

foto-3-035.jpgfoto-4-017.jpg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şeyin sıradanlaştığı dünyada bazen kaybetmek en doğru seçim oluyor

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sabırlı olmayı becerebildiğimiz zaman ADAM oluruz     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR