Halil Özkan

Halil Özkan

Bize yetecek kadar zaman ayıralım

Bize yetecek kadar zaman ayıralım

Teknolojinin gelişimiyle oldukça zararlı etkileri de ortaya çıkmıştır.

Bu zararlı etkileri engellemek de oldukça zordur. Teknolojik cihazlar etrafa radyasyon yaymakta ve buna bağlı olarak birçok yeni hastalık ortaya çıkmaya başlamıştır.  Tadında bırakmakta fayda var çok yoğunlaşırsak sanal âleme sanal âlem de esir kalırız uzun süreli bilgisayar başında durmak kişiyi ruhsal ve fiziksel olarak zedeler.

Günümüzün gözbebeklerinden olan internete birçok kesim insanları asosyalliğe sürükleyen, etkisi altına alan tabiri caizse aparat gözüyle bakıyor. Fakat bu konuda ne kadar haklılar, ne kadar haksızlar olduğu tartışılır. Benim gözümde internete asosyallik gözüyle bakmak tamamen yanlış netice de kişiler ailesine veya çevresine soramadığı konuları internete sorarak o konu hakkında görsel ve sözel olarak bilgi sahibi oluyor. İnternet insanı asosyalliğe mi sürükler?

Şahsi fikrim sürüklemez ve bu yararlı mı yararsız mı tartışması bence tamamen yanlış tabi ki benim düşünceme karşı zıt düşünceler vardır onlara tavsiyem zararlı görüyorlarsa eğer milleti eleştirmek yerine bu nimeti kullanmamalarını tavsiye ederim. İnternet günümüzün şartlarına bakıldığında, Dünya’nın tamamına yakın insanlar internet aracılığı ile bir şeyleri yaparken, İnternet’in asosyallik yarattığı düşüncesine katılmam mümkün değil. Elbette internetin dozunu aşmak tadında bırakmamak belli bir zamandan sonra dışarı çıkmak, TV’ye bakmak gibi eylemleri aksatmalarını beraberinde getirir. Kararında kullanmak her şey de olduğu gibi bu konuda da en sağlıklı davranış olur amacı dışında kullanmak bunu alışkanlık haline getirmek insani bir davranıştır bu suçu internete yüklemek asosyal yapıyor, insanı yozlaştırıyor, şeytan icadı demek tamamen yanlış. İnternet ve Teknoloji günümüzde en çok kullanılması gereken önemli şeylerden bazılarıdır bir konu hakkında bilgi sahibi olmak, iletişim kurmak ve iş yapmak gibi birçok alanda bize yardımcı oluyor.

İnternet asosyal yapmaz, aksine internet insanların kendini kültürel ve mesleki olarak geliştirmesini sağlıyor. Eğitim videoları izlemek, aklımıza takılan konular hakkında bilgi sahibi olmak için internet bizi çok avantajlı durumuna getiriyor. Bol bol internet kullanmanız dileğiyle saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR