BM Genel Sekreteri Ban, Tunus'ta

BM Genel Sekreteri Ban, Tunus'ta
BM Genel Sekreteri Ban:- "Hükümetsiz ve kurumlar olmaksızın Libya'da bir şey yapmak mümkün değil. Bu durum DAEŞ'in daha fazla yayılmasına yol açıyor .Libya'da güvenlik durumunun bölgesel çapta büyük bir etkisi var"

TUNUS (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun "Hükümetsiz ve kurumlar olmaksızın Libya'da bir şey yapmak mümkün değil. Bu durum DAEŞ'in daha fazla yayılmasına yol açıyor" dedi.

Resmi ziyaret kapsamında başkent Tunus'ta bulunan BM Genel Sekreteri Ban, Tunus Uluslararası Kartaca Havalimanı'nda ülkeden ayrılmadan önce düzenlediği basın toplantısında, ağırlıklı olarak Libya'ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün gece Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkan Yardımcısı Musa el-Kuni'yle görüştüğünü aktaran Ban, kendisine BM'nin Libya Başkanlık Konseyi'ni tam olarak desteklediğini ve Trablus'ta ivedilikle Mutabakat Hükümeti'nin kurulması için güçlü bir yönetim sergilenmesi konusunda teşvik ettiğini söyledi.

Ban, Libya'daki siyasi bölünmüşlük ve uzun süreli çekişmeden dolayı DAEŞ'in artan yayılışı ve insani durumların giderek kötüye gitmesinin endişe verici olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Hükümetsiz ve kurumlar olmaksızın Libya'da bir şey yapmak mümkün değil. Bu durum DAEŞ'in daha fazla yayılmasına yol açıyor. DAEŞ'in yayılmasına engel olmak gerekiyor. Libya'daki güvenlik durumunun bölgesel çapta büyük bir etkisi var. Bütün ülkeler Libya'da istikrarın sağlanmasını temenni ediyor."

Basın toplantısında Dünya'daki sığınmacılar ve göç sorununa da değinen Ban, "Çeşitli ülkelerde 16 milyon sığınmacı olması büyük bir rakam ve büyük zorluklar taşıyor. BM konunun çözümü için Avrupa liderleriyle çözüm yolları arayışı içindedir." dedi.

Kartaca Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından Tunus'tan ayrılan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Cenevre'ye hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.