Murat Dönmez

Murat Dönmez

Böyle bir maç bir daha oynanmaz

Böyle bir maç bir daha oynanmaz

Takım halinde "gol" atan, takım halinde de "gol" yiyen Torku Konyaspor, ilk yarının son haftalarına girilirken, kaderini belli edecek olan Antalyaspor karşısında inanılmaz bir maç çıkardı.

2. dakikada öne geçen, 6 dakikada 3 net gol pozisyonu yakalayan Konyasporlu futbolcular, hem taraftarı, hem Antalyasporlu futbolcuları şaşırtırken, kendileri de "ne yapıyoruz" dedirttiler. Belki de son yılların en rahat maçını oynayan, en çok gol pozisyona giren yeşil beyazlılar, gol kaçırma yarışına girdiler diyebiliriz. Son dakikaları biraz sıkıntılı da geçse galibiyet için futbolcuları kutluyoruz.

Öyle bir organize olan, takım halinde hücuma çıkan, takım olarak da savunma yapan Konyaspor, bu karşılaşmada önemli bir averaj fırsatını kaçırdı. 7 hatta 8 gol atabilecek pozisyonları hoyratça harcadı. Antalyaspor'a gelince; belki de soğuk hava futbolcuları etkiledi. Erken yedikleri golle "abandone" oldular. Ancak, Konyaspor karşısındaki Antalya çok kötüydü. Ne orta saha ne de defans vardı. Böyle olunca da Eto’o görünmedi. Dünya çapındaki yıldız, takım kötü olsa da klasını gösterdi ve bir de gol atarak gol krallığında ilk sıradaki yerini korudu.

 İlk yarının bitmesine artık 3 maç kaldı. Deplasmanda Kasımpaşa, içerde Bursaspor ve yine deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Konyaspor, bu 3 mücadelede toplayabileceği kadar puanı hanesine yazdırmalı. Birbirinden zorlu geçecek olan bu karşılaşmalarda alınacak her puan teknik direktör Aykut Kocaman'ın maç sonunda dediği gibi ikinci devredeki kaderini önemli ölçüde belirleyecek. Yalnız Kocaman'a düşen önemli bir sorun var. Futbolcukların, gol kaçırma sorununa bir çare bulması ve gereksiz yere kart görmemeleri konusunda uyarması lazım.  Bu hafta sonunda Ali Turan ve Ali Çamdalı sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecekler. Bu arada devre arasında takviye mi olur, yoksa futbolculara özel görevler mi verilir onu bilemeyiz ama her takım Antalyaspor gibi olmaz. Futbolda bir kural var.

Böyle bir maç bir daha oynanmaz.

 "Atamayana atarlar"...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR