Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
ASEAN üyesi ülkelerin dışişleri bakanları saldırıları kınadı

CAKARTA (AA) - Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) dışişleri bakanları, salı günü Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

ASEAN'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "ASEAN üyesi ülkelerin dışişleri bakanları olarak 22 Mart'da Brüksel'de düzenlenen bombalı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ASEAN'ın terörle daima mücadele edeceği vurgulanırken, "ASEAN, saldırıların faillerinin en kısa sürede ortaya çıkarılması için Belçika'nın çabalarını desteklemektedir. ASEAN her zaman terörle mücadelede uluslararası toplumla işbirliği içinde hareket etmeye kararlıdır." denildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 22 Mart sabahı Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında 31 kişi öldü, yaklaşık 300 kişi yaralandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.