Brüksel'deki terör saldırılarına tepkiler

Brüksel'deki terör saldırılarına tepkiler
Saldırılar birçok Arap ülkesi, kuruluşu ve örgütleri tarafından kınandı

KAHİRE (AA) - Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırıları birçok Arap ülkesi, kuruluşu ve örgütleri tarafından kınandı.

Ürdün, Mısır, Lübnan, Katar, Kuveyt, Fas, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) çeşitli makamlarından yapılan açıklamalarda, Brüksel’deki terör saldırıları "korkakça" şeklinde nitelendirilerek şiddetle kınandı ve Belçika hükümeti ile halkına taziyede bulunuldu.

Arap Birliği, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Eğitim, Bilim ve Kültür İslami Örgütü (ISESCO) ve El-Ezher Üniversitesi gibi kurum ve örgütlerden yapılan yazılı açıklamalarda, saldırılar kınanarak, bu saldırıların hiçbir ahlaki, insani, dini ve kanuni prensiple bağdaşmadığı vurgulandı.

Saldırıların insanlığa karşı işlenmiş suç olduğu belirtilen açıklamalarda, Belçika hükümeti ile hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dilekleri iletildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında en az 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı. Saldırılardan sonra ülkedeki olağanüstü güvenlik tedbirleri devam ediyor. Terör örgütü DAEŞ'e yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayımlanan mesajda, saldırıyı DAEŞ militanlarının gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.