Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BU ANKET SONUÇLARINA ŞAŞIRDIM

BU ANKET SONUÇLARINA ŞAŞIRDIM

Size daha evvel bahsettim mi hatırlamıyorum. Son yıllarda kurduğumuz araştırma şirketi ile ulusal ve global ölçekte araştırma şirketlerinin Konya ve bölgesinde saha araştırmalarını yaptık. Bu sayede bırakın 31 ilçeyi, Konya’yı ve yakın çevreyi neredeyse mahalle mahalle gezdik. Hangi yörenin ne çeşit bir sosyolojiye hâkim olduğu ile ilgili önemli kanaatlere sahibiz. Bunun yanında ilçelerin sorunlarıyla ilgili heybemiz oldukça dolu. Lakin bunları zamanı geldikçe değerlendireceğiz.

Gündemde Beyşehir Gölü’nün temizlenmesi var. Bu vesileyle Beyşehir ilçemizle ilgili birkaç kelam edelim; ancak anket demişken hafta sonu incelediğim ve oldukça şaşırdığım bir analizden söz etmeden geçemeyeceğim.

SONAR araştırma şirketini bilir misiniz? Sahibi Hakan Bayrakçı… CHP’ye yakınlığı ile bilinen şirketin araştırmaları Sözcü, Odatv, T24, Cumhuriyet, BirGün gibi muhalif gazetelerin sayfalarını sıkça süsler.

Bu ön bilgiden sonra neden şaşırdığıma geleyim. SONAR Araştırma "Birinci Yıl Tamamlanırken Belediye Başkanlarının Başarı Performansı 2019" araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Sıralama şöyle:

10. Alinur Aktaş/ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı/ AK Parti

9. Muhittin Böcek/ Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı/ CHP

8. Tahir Büyükakın/ Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı/ AK Parti

7. Cengiz Ergün/ Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı/ MHP

6. Zeynel Abidin Beyazgül/ Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı/ AK Parti

5. Mansur Yavaş/ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı/ CHP

4. Fatma Şahin/ Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı/ AK Parti

3. Tunç Soyer/ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı/ CHP

2. Uğur İbrahim Altay/ Konya Büyükşehir Belediye Başkanı/ AK Parti

1. Ekrem İmamoğlu/ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı/ CHP

Sektörü tanıyan biri olarak söyleyeyim, bu tür şirketler ne AK Parti’ye ne de AK Partili Belediyelere zerrece tolerans göstermezler. Aksine takdir hakları varsa bunu aleyhte kullanmakta tereddüt etmezler.

Siyasi bir polemik malzemesi olarak, şuana kadar herhangi bir belediyecilik başarısına şahit olmadığımız Ekrem İmamoğlu’nu bir yana bırakacak olursak; Türkiye’deki en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kim olduğunu öğrenmek açıkçası ulusal arenada şehrimiz adına bizi gururlandırdı. Şehir olarak ardında durmaya devam ettiğimiz sürece Uğur Başkan’ı daha güzel yerlerde göreceğiz.

 

BEYŞEHİR GÖLÜ NİHAYET…

AK Parti 31 Mart seçimlerinde burun farkıyla Beyşehir’i Bağımsız aday Adil Bayındır’a karşı kaybetmişti. 31 Mart öncesi yaptığımız saha araştırmalarında bunun sinyalleri gelmişti. Zira Beyşehir’in öne çıkmış siyasi figürleri bizzat Beyşehirliler tarafından pek sevilmiyordu. Vekil Gülay Samancı’yı bu gruptan ayırarak konuşacak olursak, özellikle aday belirlerken eski belediye başkanının icraatları noktasında Beyşehirlilerin nasıl “sinir küpü” olduklarına bizzat şahitlik etmiştik. Somutlaştıracağım şuan aklıma gelen belki 7-8 olay var…

Beyşehir seçimlerinin kaybedilmesinin bazı teşkilat mensuplarında travmatik sonuçlar doğurduğunu yine o dönem gözlemlemiştik.

Gerek Bakanlık gerekse Büyükşehir Belediyesi Beyşehir’le ilgili oldukça hassas davranıyor. Siyasi tercihlerinden ötürü herhangi bir ayrım yapmadan hizmetlere devam ediyor. Buna Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın da hak vereceğini düşünüyorum.

En son İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un “Bakan Kurum’dan söz aldım, Beyşehir Gölü 2020’de temizlenecek” sözüne; AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı “Bakanlığımızın 2020 yılı için programa aldığı Beyşehir Gölü temizliği ile ilgili birisi çıkmış “söz aldım 2020’de yapılacak” diye binlerce mesaj göndermiş. Kim diye sorarsanız Akyokuş’ta bulunan köprüye “köprü yok” diyen Sn. Yokuş. Fıkra bu kadar. Biz sözü ancak millete veririz” demişti.

Üstelik Samancı, 2020 yılı bütçesinde, Beyşehir Gölü’nün temizliği için kullanılacak ödeneği de ihtiva eden, 2020 yılı bütçesinde -İYİ PARTİ, CHP ve HDP’nin RED oyu kullandığını belirtmişti.

Şimdi Sayın Yokuş sormak gerekmez mi, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Bakan Kurum ile Başkan Uğur İbrahim Altay arasında imzalanan protokol ile Beyşehir Gölü eski temiz günlerine dönecek. Hem oranın halkı hem turistler hem de doğa ve suda yaşayan canlılar için rahat bir nefes olacak.

 

O CAMİ ARTIK AÇIK ve ÇEŞMEDEN SU AKIYOR

Geçtiğimiz haftalarda bir okurumuzun serencamını köşemize taşımıştık. Bugün yeni bir mesaj aldık:

“Emrullah bey Merhaba, Bugün yine Mengüç caddesi istikametinde idim, yazınız nedeniyle Çukur cami ibadete açık halde ve akmayan çeşme de hizmete girmiş durumda, sağ olun... Bu vesileyle İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ'ye teşekkür ediyoruz”

Bizler de hassasiyet gösteren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

foto-073.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR