İsmet Karababa

İsmet Karababa

Bu Da Yeter

Bu Da Yeter

Ligde kalma mücadelesi veren Antalyaspor ile Torku Konyaspor‘un Antalya'daki karşılaşması öncesi düşme hattındaki Antalyaspor'un kazanmaktan başka çaresi yokken. Ekibimizin 5 puan rakibinden önde olma avantajını koruyacak puanı alma düşüncesi  öncelikli hedefiydi  bunda da başarılı oldu, belirlediği hedefe hafta, hafta bakarak ilerleyen ekibimiz  bu hafta da puan alarak  rahat bir nefes daha aldı,

Maç öncesi ekibimiz adına Gekas 7 golle en golcü oyuncumuz, Hasan Kabze ligde 5 gol, Djalma 3 gol 3 asitlik performansı ile devre arasında transfer edilen Hleb yaptığı 4 asistle, ile Torku Konyaspor’umuzun ligde kalma adına mücadele edeceği Antalya maçında gol yollarında en önemli kozlarımızdı.        

Antalyaspor'da ise Diarra kaydettiği 8 golle takımının en golcü ismi. Tita 3 gol 5 asist, Vederson da 3 gol 3 asistlik performansları ile dikkat çeken oyuncular olarak görünen tabloda Antalyaspor iç sahada topladığı 12 puanla bu alanda ligin son sırasında yer alan görüntüsüne karşılık Torku Konyaspor ise deplasmanda topladığı 9 puanla ligde deplasmanda en az puan alan 3 takımdan biri olma özellikleri ile maç öncesi tipik bir beraberlik maçı görüntüsü verirken Antalyaspor’un 1 oyuncunun cezalı, 5 oyuncunun da sakat olması nedeniyle sıkıntı yaşaması bizi puan yada puanlara yakın olan taraf yapıyordu öylede oldu.

Müsabakaya ekibimiz iyi bir başlangıç yaptı, topa daha çok sahip olan, oyunun temposunu belirleyen, rakip kalede daha çok görünen taraf olmasına karşılık Antalyaspor’un sadece savunan ve ekibimizi durdurmaya çalışan görüntüsü bizi umutlandırmış buradan çok rahat üç puan ile gider geçmişin hesabını alır ligde kalışımızın hazırlıklarını yaparız  umudunu taşımaya başlamıştık.

Bu Güzel görüntümüz güzel bir organizasyon sonucu gelen golümüzle şekilleniyor burada Hasan Kabze, Gekas ile girdiği verkaçın ardından sağ çaprazdan ortasını kale sahası içerisinde bulunan Djalma’nın takipçiliği ve akıl dolu topuk vuruşu ile  gelen golümüz güzel oyunumuzu süslüyordu..

Gol sonrası dakikalar çok önemlidir Antalyaspor saldıracak, biz kapanacak mıyız gol sonrası şu 5-10 dk. arası istediğimiz gibi geçse diye düşünürken Konyaspor yine topa ve oyuna hakim olan, rakibimiz savunmada kalan taraftı ama ne olduysa müsabakanın 20. Dakikasından sonra roller değişti kontrol rakibimize geçmiş ve 40. Dakika golü ile eşitlik sağlanmıştı. Alanı en iyi gören oyuncu olmasına rağmen Mehmet Uslu’nun pozisyon hatası sonucu yediğimiz gol affedilir değildi. Müsabakanın ikinci yarısında iki takımında kontrollü oyunu Antalyaspor’un zaman, zaman etkili oyunu, pozisyonları sonucu değiştirmeyince puanlar paylaşıldı.

Benim burada altını daha önceki bir yazımda da altını çizdiğim Konyaspor’un deplasman, iç saha müsabakalarında şartlara, skora, rakibin durumuna göre değişen saha içi hamleleri neden görünmüyor teknik ekibimiz maça Mbamba, Mehmet Güven, Ali Çamdalı ile oluşan üç ön libero özellikli oyuncu ile başlayıp kenarlarda H.Gabze, Djalma ileride Gekas’ı düşünerek orta sahayı kalabalık tutarak öncelikle rakibi kontrol altında tutarak bir puanı hedeflemesine saygı duyarız bu anlayış ilk 20 dk kadar iyi görüntümüze katkı verdi bunda Antalyaspor’unda kontrollü oyunu tercih etmesinin de rolü vardı,

  Antalyaspor’un 20 dakikadan sonra üzerimize gelip baskı kurmaya başladığında savunmadan uzaklaştırdığımız topları ileride tutacak oyuncumuz sadece markaj altındaki Gekas görüntüsü olup takımımız çıkamıyor,her uzaklaştırılan top rakip atağı olarak bize dönüyor ise, Gekas’ın etkili olması adına beklediğimiz içeriden destek verecek oyuncuyu bir türlü çıkartamıyor oyun hakimiyetini rakibe vermeye başlıyor isek burada eksik giden bir şeylerin olduğunu görmesi, oyun içinden hamleleri yapması burada yetersiz kalınıyor ise kenardan oyuncuyu katarak hamleler yaparak iyi başlayan görüntüyü koruması gerekmez mi

 Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın burada ikinci yarıya Hleb ile başlamasını 70 dk.sonrası oyunda risk almaya çalışacak Antalya’nın bu düşüncesini kendi lehimize çevirecek önde baskı yapacak, top tutacak, veya kontra çıkışlar yapabilecek oyun tarzı için Recep hamlesini bekledik, Konyaspor Helb’in girdiği dakikaya kadar rakibine karşı hep mahkum oynadı, Helb oyuna girdikten sonra Antalya tedirgin oldu,takımımız biraz olsun rahatladı,Erken gelecek Recep,Ö.Ali hamleleri ile üç puanı çıkarabilirdik olmadı.Ya bu baskı altında ikinci golü yesek ve puansız dönsek önemli rakibimizin birine daha can suyu verseydik sonuç ne olurdu.

Antalya öne çıkıp arkasında geniş boşluklar bırakmaya ,savunmasını bile oyuna sokmaya başladığı bölümde rakibin direncini kırma,oyuna ortak olma adına rakibe önde basacak, kontra çıkacak oyuncu hamleleri gerektiği halde neden yapılmadı, Fizik olarak düşmeye başlamış M.Güven veya Sarıkart görmüş Mbamba Hleb değişikiği değilde o ana kadar etkili görünen H.Gabze düşünüldü, iki oyucu değişikliği hakkını gerekli hamleler gözükürken ve kenar yönetimden beklenirken neden son 90 dk. Bırakıldı, Recep ve Ö.Ali son dakikaların adamı olma özelliklerinden ne zaman kurtulup takımın faydalı oyuncuları olarak gözükecekler.

Helb hasta, rahatsız, sakat hafta içinde çalışmamış olabilir, önemli ve etkili oyuncumuz olduğu içinde risk alınarak kadroya alınmışta olunabilir, Her iki takımdan birinin kazanması kurtuluşu demek olan bir maçta biz oyunun kontrolünü rakibe vermiş her an gol yiyebiliriz endişesi yaşarken oyun içinde, futbolcu içinde risk neden alınmaz, maçın görüntüsü içinde diğer hamleler neden gerektiği zaman düşünülmez bunu anlamış değilim.

Ayrıca Konyaspor’un ceza sahası yakınlarında ve korner atışı gibi ölü top atışlarında çalışılmış saha alanları ve görevleri paylaşılmış görüntüsünü neden göremiyoruz anlamak mümkün değil, bu gibi  atışlardaki belirsizlikler, sahaya yansıyan görüntüler bazen hiç hoş gözükmüyor süper lig takımına yakışmıyor.

            Çok zor dönem olarak gözüken Bursa maçında rakibin Teknik Direktör Daum sorunu, Galatasaray’ın yaşanan sorunları ve eksiklikleri, Antalya’nın sakat oyuncu fazlalığı ile avantajlı geçirdiğimiz 3 haftada alınan 5 puan bizim ligde kalışımızı sağlayacak, şanslı dönemimiz Beşiktaş maçı ile devam eder inşallah Beşiktaş’ta sorunlu gelsin 3 puan alıp ligde kalışımızı kutlamaya başlayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR