Uğur Özteke

Uğur Özteke

BU İŞLER BENİM BOYUMA AŞAR AMA, DAYANAMIYORUM…

BU İŞLER BENİM BOYUMA AŞAR AMA, DAYANAMIYORUM…

Hiç değilse hafta sonu yazılarımızda siz değerli dostlarımızı vefalı okurlarımızı üzmeyecek yazılarımızı takip etmek zorunda kalan siyasetçiler ile bürokratları kızdırmayacak bir şeyler yazmak önceliğim. Ne olursunuz buna ve samimiyetime inanın.

Ama ülke ve güzel Konya’mızda olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki bırakın güzellikleri yazmayı artık görmeye fırsat bulamıyoruz. Alçakların şerefsizlerin hainlerin saldırısı ile yanan canlar sönen ocaklar, piyasalar, batanlar çıkmaya çalışanlar, adam gibi durmaya çalışanlar.

Bir yerde can bir yerde mal kavgası dahası savaşı veriyoruz.

Evet, haddimi biliyorum ben sadece yerel yazı yazabilirim. Çünkü çok şükür yerel gazeteciyim. Amma velakin bu millet ile bilya boncuk gibi oynayan siyasilerden de, bürokratlardan da  nefret ediyorum. Bizimle oynuyorlar ya ve bunun adına da siyaset ya da politika diyorlar yaaa. Sizi artık Allah’a havale ediyorum. Cenab-ı Allah’ım sizi nasıl bilirse öyle yapsın diyorum.

Öfkem niye kime mi?

İki üç gündür enflasyonun yeniden hortlaması ile devletten düzenli olarak maaş alan işçinin memurun zam eylemlerine çıldırıyorum.

Buna muhalefet hemen balıklama atlıyor.

Yarın bu iktidar ile muhalefet arasında yeni bir siyasi oyunun perdesi olur. Biz kendi siyasi görüşümüze göre bir taraf oluruz yani saf oluruz. Olur ya da olmaz ama olan sonuçta miletete oluyor ya da olacak biliyor musunuz?

Garibe, işçiye olacak.

Ne demek mi istiyorum?

Şunu demek istiyorum. Hem de bağıra bağıra. Hem de haykıra haykıra.

Yahu görüşünüz partiniz ne olursa olsun bırakın şu iğrenç siyaseti.

Ne zammından bahsediyorsunuz Allah aşkına. Bakın özel kurumlarda işten çıkarmalar başladı.

Yarın iktidarlar oy kaygısı ile yine insanları resmi kurum ve kuruluşlara dolduracaklar partililerini. Sonra bir düzenleme yapacaklar “şunu ödeyemeyiz şunu yapamayız”. Derken sizler güya işleri ve maaşları garanti olanlar olduğunu sananlar(!), bir süre sonra emekli ikramiyelerinizi de alamayacaksınız.

………….

Bu konuyu dün bir abimle sohbet sırasında görüştüm. Feleğin çemberinden geçmiş abimiz de şöyle diyordu;

“Kızmayacaksın Uğur abi. O zam isteyen insanların gözünden baktığın zaman onlarda haklı. Enflasyon yüzde 25. Ama sabit gelirli için enflasyon yüzde 50 abi. Bu insanların aldıkları paranın yarısı gitti. Elbette isteyecekler. Nasıl olsa seçim olur öncesi de o zamlar verilir. Olan yine özel sektöre ve dolaylı olarak millete olur”

……………

Abime saygı duyuyorum.

Ne var ki kimse bana kızmasın. Başta da siyasiler. Bakın gerekçesi ve adı ne olursa olsun hatta psikolojik olsun sıkıntı büyük. Anlayacağınız resmen kriz var. Sabit gelirliler ve emekliler bu krizin henüz farkında değiller. Onlar hala işin siyasetinde ve lay lay lomundalar.

Sanayici, iş adamı, üretici, esnaf perişan. Yıkılmamak ayakta kalabilmek adına direniyorlar. Çünkü bu ülke bizim bu devlet bizim. Allah korusun onlar da işin ucunu salıversinler o zaman bak sen piyasalara.

İş dünyasında işten çıkarmalar başladı.

Herkes birbiri ile helalleşiyor. Şehrin dev bir iş adamı geçenlerde “Uğur abi yılbaşına kadar siparişlerim var. Ama yılbaşından sonra her şey böyle durursa bende işçi çıkarmak zorunda kalırım” dediği an yıkıldım. Bu dostumuz bile işçi çıkartacakmış. Vay benim işçi kardeşim vay.

Onun için zam diyenlere, zam derken tuzu kuru işi ve maaşı garanti olanlara şimdi buradan soruyorum “İş mi, zam mı?”

………..

Önce ben söyleyeyim mi?

Gazetede çalışma arkadaşlarıma söylüyorum. “Aman çocuklar siz siz olun yılbaşında zam filan beklemeyin. İşimize çok daha iyi dört elle sarılalım. Hatta gidelim patrona abi gazete çıkmaya devam etsin bizim maaşlardan kesinti bile yapabilirsin diyelim” diyorum.

Kriz büyük iş çok büyük sıkıntı.

İnşallah dedikleri gibi Kasım’ın sonuna kadar bir sıcak para bir çıkış yolu bulunurda şu korku tünelinden yine çıkarız.

Ben kendi adıma bir emekli olarak çoooook korkuyorum. Ya emekli olmayıp çalışmak zorunda olanlar?

Cenab-ı Allah’ım cümlemize hayırlı ile bir çıkış yolu göstersin inşallah. Gösterecek de inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çok fedakarlık yapana kıymet verilseydi eğer yıllarca tarla süren öküze bıçak sürülmezdi

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Sırf siyasilere şirin gözükmek için kriz açıklamaları yapanlardan kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR