Uğur Özteke

Uğur Özteke

BUGÜN YİNE HER TELDEN

BUGÜN YİNE HER TELDEN

O biraz üşüten ve korkutan serin havaların ardından yazdan kalma güzel ve sıcak günlerin eşliğinde yazmaya devam ediyoruz. Nasıl devam ediyoruz? Tamamen sizlerden gelen bilgilerin ve istihbaratların ışığında devam ediyoruz. Allah sizlerden bir değil bin kere razı olsun. Bizleri de sizlerin ve milletin huzurunda başımızı öne eğecek hatalardan korusun inşallah.

TELEKOMCULARIN UMUDU HUKUKTA

Bazı okurlarımızın haklı isteklerini bu sütunlara taşırken hiçbir zaman karşı tarafa kulaklarımızı tıkamayız. Çünkü bu iş karşı tarafından en doğal hakkı olduğu gibi aynı zamanda bizim için de büyük bir vebaldir. Bu hafta içerisinde İhsaniye bölgesinden bir esnafımız telefon ve internetinin çalışmamasından şikayetçi oluyordu. Olacak ya o gün de değerli bürokratımız Türk Telekom’un Müdürü Süleyman Dündar abimiz ile karşılaştık. Ayak üstü bu şikayeti dile getirdik. Süleyman Bey hemen adresi ve telefon numaralarını alarak durumu merkezine kadar öğrendi. Bu arada bir sıkıntıyı öğrendik.

Mesela Konya’da son 1 yıldır çok ciddi kablo hırsızlık olayları yaşanıyormuş ve geçen hafta 3 farklı hırsızlık ekibi yakalanmış.

Hani zaman zaman bizimde haber yaptığımız, hatta görmemezlikten gelerek küçük olarak yer verdiğimiz “Kablolar çalındı”, “Kablo hırsızları yakalandı” gibi haberler Telekom’un hizmetlerini sekteye vuracak kadar büyük boyutlu hırsızlık olayları imiş. Ancak Telekom yetkilileri, Emniyet teşkilatı ve Savcılarımız ile yapılan görüşmelerin ardından artık ifadesi alınıp salıverilen bu hırsızlar için savcı ve hakimlerimiz tutuklama kararları vermeye başlamışlar. Telekomcuların ümidi ve umudu artık bu caydırıcı hukuk kararlarının ardından bu tür hırsızlık olaylarının azalmasında imiş.

Süleyman Beyi dinlerken yine bu hafta içerisinde bir abimizin verdiği hukuk ya da hukuk da caydırıcı olmadan sonuç alınamayacağına dair çok can alıcı bir örnek geldi.

Hatırlıyor musunuz, bir dönem kap kaçlar ülkede nasıl terör estiriyorlardı.

Biz bu haberleri vermekten utanır hale gelmiştik, insanlarımız kaldırımda caddede yolda yürümeye korkar olmuşlardı ama onlar terör estirmeye devam ediyorlardı.

Sonra abimizin hatırlattığı gibi bu tür haberler birden bıçakla kesilir gibi kesildi gitti ve de bitti.

Niye?

Çünkü eskiden kapkaçtan yakalananlar ifadeleri alındıktan sonra salınıveriyorlarmış. Sonradan yapılan değişiklik ile kapkaç suçlularına 15-20 yıl gibi ağır hapis cezaları verilmeye başlanmış. Ve bu kararlarda suçun önünü kesivermiş. Çok şükür.

Süleyman abinin hukukta savcı ve hakimlerimizin şimdi kablo hırsızları içinde hapis cezaları vermeye başladıklarını duyunca bizde mutlu oluverdik. Cenab-ı Allah’ın Devletimize milletimize zeval vermesin inşallah. 

KONYASPOR YÖNETİMİ ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR

Atiker Konyaspor’a dahası kulübe bu sene ki bakış açımı sezon başında PUSULA Gazetemizde yazılı olarak beyan etmiştim. Yani takımın dolayısı ile kulübün ve yönetimin sportif başarısından öte bu yıl ekonomik sıkıntılar nedeni ile ayakta durmasını daha önemsiyorum.

Şu ana kadar da bir şey dikkatimi çekiyor Başkan Hilmi Kulluk ve ekibi sportif başarının yanı sıra umulmadık düşünülmedik güzel işlere imza atıyorlar.

Buyurun yönetimin spor kamuoyu ve sizlerle hiçbir yerde duymadığınız ve okumadığınız bir çalışmasını PUSULA farkı ile sizlerle paylaşalım.

foto-1-499.jpg

Evet, Hilmi Başkan ve ekibi planlama aşamasında ki bu ürünleri en geç bir ay içerisinde piyasaya sunacaklarmış. Bu çalışmaya da ancak helal olsun tebrikler harikasınız denir ve alkışlanır.

BU MİLLETİN GÖZÜNDEN

HİÇ BİR ŞEY KAÇMIYOR

Salı günü bir okurumuz şu fotoğrafı bize gönderdi

foto-3-295.jpg

Fotoğrafa baktık baktık ve bir şey anlayamadık.

Sonra okurumuza yazarak sorduk. “Burada ne var anlayamadım?”

Okurumuz yazdı “Uğur abi Konya garında İstanbul’a giden trenin yolcu geçiş kısmındaki x ray cihazı kirden gözükmüyor. 2. peron x ray cihazı…”

………..

Anladık anladık.

Bizim artık kire lekeye toza dahi tahammülümüz yok. Yöneticilerin ve çalışanların işi de onun için çoooook zor.

BÜYÜKŞEHİR’İN DUYARLI YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Perşembe günü “MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİNİN YENİLENMEYEN WEB SAYFASI HAKKINDA” bir okurumuzun dikkatini çeken konuyu sizlerle paylaşmıştık. İşte Perşembe sabahı saat 9'u yeni geçiyordu ki Büyükşehir’den dost isimler web sayfasının yenilendiğinin müjdesini verirken bize ve okurumuza da teşekkürler ediyorlardı. Bizde bu dost isimlere ve Büyükşehir’in güzel yöneticilerine teşekkür ederiz. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Karakterin temiz değilse hamamdan bir şey umma. Önce kalbini sonra bedenini temizle.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisiklet ve motosikletli sürücüler tek yönlü yollarda ısrarla ters yönden gitmekte kararlı olmadıkları zaman daha iyi  ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR