Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bunu Ancak Bir Konyalı Yapardı

Bunu Ancak Bir Konyalı Yapardı

Geçtiğimiz günlerde şehir planlaması adına çok önemli bir konuda kamuoyuna bilgi vermiştim. Bir kamu aksına dönüşen Adliye güzergâhında atıl kalan E Tipi Cezaevinin akıbeti ve yeni cezaevi hakkında Vekil Ahmet Sorgun’dan aldığım son bilgileri aktarmıştım.

Doğrudan ve dolaylı olarak yüz binlerce kişiyi ilgilendiren mevzuyla ilgili çok önemli geri dönüşler aldım. Şehir adına hayırlı olacak inşallah.

Daha evvel Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın açıklamasıyla, Konya İl Emniyet Müdürlüğü binasının da o bölgeye yapılacağını öğrenmiştik. Bu bilgiye yeni bir ekleme yapalım.

Mevcut durumda emniyet binasının Adliye Kampüsü diye adlandırdığımız alana yapılması planlanmıştı. Hatta binanın planı projesi bile buna göre çizilmişti. Son yapılan değişiklikle E Tipi Cezaevinin tam karşısında, Şehir Hastanesi’nin yanındaki geniş alana Konya İl Emniyet Müdürlüğü binası yapılacak. Proje ile ilgili son rötuşlar yapılıyor diyebiliriz.

PEKİ, MEVCUT BİNA NE OLACAK?

E Tipi Cezaevi’nin kaldırılacağını yazdıktan sonra o alandaki kıymetli arsanın farklı şekilde değerlendirilebileceğiyle ilgili bazı yorumlar geldi. Bunlara mahal vermemek adına önceden alanın Adliye Kampüsüne dâhil olacağını zaten belirtmiştik.

Malum bu tür yerler kıymetli alanlar. Çevrelerine yatırım geldi mi eski binalarla ilgili ağzının suyu akan çok oluyor.

Yine kafamdaki önemli soru işaretlerden birini Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın cevapladı. Benim sizlere burada birkaç kelime ile ‘şöyle oldu böyle olacak’ diye yazdığım şeyler için aylarca bazen yıllarca süreç gerekiyor. Ya gelen müdür onay vermiyor ya da siyaseten başka sıkıntılar çıkıyor iş uzuyor. Sayın Aydın, yeni binalarına son şekli verilirken şehrin amirlerinden özellikle bir isteği olmuş.

Mevcut İl Emniyet binasının aslına rücu ederek Musalla Mezarlığı’na dâhil edilmesini istemiş. Yeni bina yapıldıktan sonra alan tamamen Konya Şehitliğine dâhil edilecekmiş.

Bu bilgiyi müdür beyin dışında bir büyüğümüzden aldığımda duygulandım. Zira müdürlüğün hemen karşısında yükselen AVM’leri iş merkezlerini görünce düşünüyor insan; kim bilir kimler bu arsa ile ilgili ne hayaller kurmuştu…

Emniyet Müdürü Aydın, ortaokul yıllarında Konya ile tanışmış. Aslen Gümüşhaneli ama bir o kadar da Konyalı… Bu şehri ancak gerçekten seven biri şehrin geleceğine ve kimliğine dair hizmet eder. Birçok hizmet reklam olur endişesiyle dillendirilmiyor. Biz de bu görüşe saygı duyarak burada zikretmiyoruz.

Tevafuk olacak meslek hayatının 42. Yılını Konya’da geçiriyor müdür bey. Bugünden ilan edeyim, bu şehrin hayırla anacağı isimler arasına adını yazdırdı…

 

ÇARŞAFLI KADINLARLA UĞRAŞAN ZİHNİYET

Konya birçokları için yobaz bir memleket. Sosyal medya kalemşorlerine göre Türkiye’nin en yaşanmayacak şehri…

Kimseyi düşüncesinden ötürü suçlayamayız. Kendi zihniyetleri. Güzel bakan güzel görür. Ancak bir hakaret olursa hukuki mecralardan gereği yapılır. Zira burası bir hukuk devleti.

Hacıveyiszade Camii’nin hemen yamacında çarşaflı bir kadına yapılan hakaret videosunu izlediniz mi?

2020 Türkiye’sinde hala uğraştığımız şeylere bakar mısınız Allah aşkına!

Maalesef, Konya sokaklarındaki peçeli çarşaflı bacılarımızı analarımızı yıllardır dilinden düşürmeyen ulusal medya, insanları tahrik etmeye devam ediyor. Fox TV, Halk TV, Tele 1, Oda TV, Sözcü vb. yayınlara kendini kaptıran bazı vatandaşlar örtüsünden ötürü bayanlara ‘burası Arabistan değil, kıyafetini düzelt’ şeklinde laf atabiliyor. Hem de Konya’nın merkezinde.

Evet, burası Arabistan değil. Olamaz da! Zira burası orta yol İslam’ın yaşandığı yeryüzündeki en güzel topraklardan biri. İnsanların inançlarından veya kılık kıyafetlerinden ötürü ötekileştirilmediği bir memleket. Nasıl az ötede mini etekle dekolte ile sokağa çıkana laf söyleyen yoksa çarşafı ile sokağa çıkana da kimse laf edemez! Nokta.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR