Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bunu saymayız, yine bekleriz

Bunu saymayız, yine bekleriz

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yarın Konya’ya şöyle bir el sallayıp Karaman’a geçecek. Önce yeni gardan binip Karaman’a geçeceği söylenmişti akabinde eski garda program olacağı açıklandı.

Meram Gar’dan binecek Karaman’a geçecek. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın resmi açılışı yapılacak. Hayırlı olsun. Mersin’e hızlı trenle ulaşmamız için bu hat çok önemliydi.

Cumhurbaşkanı için Konya’mızın farklı olduğuna inanırız. Öyle olduğunu bilir ve hissederiz. Kuşkusuz 20 yılda yapılanlar bizleri böyle düşünmeye sevk ediyor.

Konya son 20 yılda kale hüviyetini korudu. Şu anda da büyükşehirler içinde AK Parti’nin desteğini koruduğu önemli şehirlerden biri konumunda.

Başta Çevreyolu olmak üzere merkezi hükümet eliyle yapılması gereken yatırımlar var.

Lakin Sayın Cumhurbaşkanı yarın başta da dediğim gibi selam verip Karaman’a geçecek.

Pandemi nedeniyle 3 dönemdir Şeb-i Arus’a da gelemedi.

Peşinen söyleyelim. Bu uğramayı da gelmiş saymayız… En yakın zamanda yine bekleriz…

SARHOŞ KOMŞU

Bugün Cuma sünnetimizi uygulayarak güzel bir hikâye ile bitirelim yazımızı… Zira hepimizin yaşayabileceği tarzdan ibretlik bir hikaye bu.

İmam-ı Azam Ebu Hanife Hazretleri’nin genç bir komşusu vardı.

Her gece evine içkili gelir, çıkardığı gürültü ile imamı çok rahatsız ederdi. İmam, gençten hiç şikâyetçi olmaz, komşusunun haline tahammül ederdi. Bir gün başkalarının şikâyetinden olsa gerek genci hapse attılar. Ertesi gece gencin sesini duymayan Ebu Hanife (r.a.) şaşırdı ve:

- Genç komşumuzun sesleri niçin kulağımıza gelmiyor? diye sordu.

- Efendim, o sarhoşu vali hapse attırdı, dediler.

Ertesi sabah doğruca valinin konağına gitti. Talebeleri, ‘Hocamız her halde valiye teşekkür edecek’ diye düşünüyordu. Vali, onu görür görmez ayağa fırladı. Hürmet etti ve:

- Ya İmam! Teşriflerinizin sebebini lütfen söyler misiniz? dedi.

O da, komşusu olan gencin serbest bırakılmasını rica etti. Vali:

- Efendim, böyle ehemmiyetsiz bir mesele için niye zahmet ettiniz? Haber gönderseydiniz emriniz derhal yerine getirilirdi, cevabını verdi.

Delikanlı serbest bırakıldı. İmam'la karşılaştıklarında oldukça mahcuptu. Kendisini bizzat çok rahatsız etmişti. Ebu Hanife:

- Bak biz seni unutmuyoruz, sözleriyle iltifat buyurdu.

Genç kısa zaman sonra tövbe etti ve İmam'ın talebeleri arasına katıldı.

Komşularımızın da imtihanımız olduğunu unutmamak gerek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR