Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi

İZMİR (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü İzmir'de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk törende, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Vali Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda halkın bayramının kutlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Piyade Kurmay Yüzbaşı Eser Bingül, ilk adımı Samsun'da atılan kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos zaferinin, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Anadolu'nun dört bir yanında sağlanan milli birlik ve beraberliğin, her aşaması dahiyane şekilde tasarlanmış topyekun bir varoluş mücadelesinin sonucu olduğunu söyledi.

Bingül, işgal altındaki topraklarda zulüm ve haksızlığın her çeşidine maruz kalan Türk milletinin 93 yıl önce kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzun zaman unutmayacakları bir ders verdiğini kaydetti.

Tören, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi. Bazı vatandaşların alandan ayrılan birlikleri izlerken duygulandıkları görüldü.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye üzerinde zaman zaman art niyetlerin, ihanetlerin olabildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletimize yönelen ve yönelebilecek neler olursa, milletimizin ortak kararlığıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve halkamızın bir ve beraber olarak bu gibi belaları def edecek güce, azim ve kararlığa sahip olduğunu bu gibi anlamlı törenlerle göstermiş oluyoruz. Ülkemizde cumhuriyet meşalesini yakan, bağımsızlığa giden yolda her türlü katkıyı koyan, büyük acılardan sonra ülkemizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize minnetimizi sunuyoruz." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.