Ziya Uysal

Ziya Uysal

BÜYÜKLERİMİZ DAHA İYİ BİLİR

BÜYÜKLERİMİZ DAHA İYİ BİLİR

Öncelikle kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan başarılar dilerim. Yüce Allah onları korusun ve en parlak zaferlere ulaştırsın inşallah. Yakın tarihimizde olduğu gibi karşımıza bir düşman çıkarılıyor. Görünürde kolay bir hedef oluyor ama İstiklal Savaşında olduğu gibi perdenin arkasında çoğunlukla batı devletlerinin yer aldığı birçok devlet daha oluyor. İşte bu operasyon da onlardan biridir. Bizim Güney sınırımız aynı zamanda NATO nun sınırıdır ve sınır güvenliğimiz tehlikeye girmiştir. Buna rağmen bu operasyonda NATO bize destek vermediği gibi, ABD açık açık teröristlere yardım ediyor ve harekata karşı çıkıyor. AB ülkeleri ve Suudi Arabistan ise düşmana el altından yardım ediyor ve AB harekatı onaylamadığını, güvenli Bölge kurulmasına da bir katkıda bulunmayacağını söylüyor. Arap Ülkeleri de onlarla birlikte hareket ediyor, benzer açıklamalar yapıyor. Bunlar bizim yediğimiz tokadı yemedikleri için sayı saymasını da bilmiyorlar. Buna da biz sebep olduk. Kim ne derse desin, Türk Milleti basiretli bir millettir: Halkımızın hemen yüzde doksan dokuzu “Suriyeli mültecilerin batıya gitmesine engel olmayalım, bilakis batıya gitmelerine gizli veya açık destek verelim! “ diye diye kendini paraladı ama bunun tam aksi bir uygulama oldu. “ Büyüklerimiz daha iyi bilir, vardır bir sebebi diyerek, ” çaresiz bir şekilde, endişeyle sonucu  bekledi. O sonucu şimdi görüyoruz! Adamlar Suriye’de esir edilmiş Deaşlıların bakım ve beslenmesini dahi bize yıkmaya çalışıyor. Alıştılar ve buna onları biz alıştırdık. Gerçekten de ABD o fakir haliyle(!) bunu nasıl yapsın! AB devletleri Suriye’de yakalanan, kendi vatandaşı teröristlerin ülkelerine iade edilerek, orada yargılanmasını dahi kabul etmiyor. Anlaşılan onların bakımı ve beslenmesi de Türkiye’den bekleniyor. NATO bize destek vermediği gibi operasyonu ölçülü tutmamız konusunda bizi uyarıyor.  Amerika’da, Rusya’da, Suudi Arabistan’da, Mısır’da, Körfez ülkelerinde ve olması umulan daha birçok ülkede Suriyeli Mülteci yok. Avrupa ülkelerinde de sayıları yok denecek kadar az. Ama şimdi bunların hepsinde mülteci olabilirdi. Buna biz engel olduk. Onun için şimdi de onlarla Suriye sorunu diye ortak bir sorunumuz yok. Bu mülteciler, Suriye’deki iç savaştan kaçanlar değil mi? Sınırlarımızı tehdit eden tehlike de iç savaşın getirdiği otorite boşluğu yüzünden meydana gelmedi mi? 

Birbirine zincirleme bağlı olan bu gelişmelerde bizim batının desteğini alabileceğimiz yegane fırsat, bu sorundan onların da rahatsız olmasını sağlamaktır. Bunun için de mültecilerin batıya gitmesine engel değil, tam aksine destek olmamız gerekir. Bunun için vakit geçmiş değildir. Operasyon aleyhinde yapılan uluslararası beyanlar için Sayın İç İşleri Bakanımız, “İç politikaya yönelik beyanlardır. Aslında hepsi bizi destekliyor, “diyor.  Ama mülteciler, batı devletlerinin kapısını da bizimki gibi yoğun şekilde zorlamadıkça, Suriye sorununu batı devletlerinin ciddi bir sorun olarak göreceklerine ben inanmıyorum. Yine de büyüklerimiz daha iyi bilirler.

Camilerimizde, evlerimizde Fetih Suresi okuyarak, dualar ederek, güzel bir geleneğimizi yaşattık. Ayrıca bununla Milletçe birlik içinde, Mehmetçiğe manevi destek verdiğimizi de göstermiş olduk.  Bunları görmek, huzur ve güvenimizi artırdı. İnşallah Suriye’deki kışlalarımızda da hoparlörle ezan okunuyordur. Bu çok önemli. Zira tarih kitapları, Çanakkale Savaşında bu ezanları işiten, düşman saflarındaki Müslümanların bizim saflarımıza geçtiğini yazıyor.

Teröristlerin işgal ettiği bölgelerde esir gibi baskı altında tuttuğu geniş bir Müslüman halk kitlesi var. Kışlalardan gelen ezan seslerini duydukça bunlar seyirci gibi durmayacak, bize daha candan destekler verecektir. Teröristler içinde bile zorla terörist yapılmış, tehdit altında savaşmak zorunda bırakılan insanlar olduğunu medyadan biliyoruz. Onların da hiç değilse bir kısmı bu ezanlardan etkilenerek, daha önceki operasyonlarda olduğu gibi fırsatını bulunca kaçıp, bize sığınacaktır. Ya da attığı kurşunu karavanaya, göstermelik atacaktır. Çünkü ezanın böyle etkileyici bir özelliği vardır. Hele ki, böyle bir savaş ortamında bu etki daha da artacaktır diye düşünüyorum.  Allah'a emanet olunuz.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR