Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyükşehir Binası Nefes Alamıyormuş…

Büyükşehir Binası Nefes Alamıyormuş…

Konya’mız için düne kadar Büyükşehir Belediyesi önemli idi. Ama Özel İdarelerin büyükşehirlere devredilmesiyle artık Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın her şeyi olmuştur. Yani tabirimiz yanlış olmaz ise “Konya’nın kalbi” konumuna geldi.

Son yıllarda bu Belediye binasına hiç girmem. Sadece ve sadece Tahir Başkan ile görüşmek için yan tarafta ki o kapıdan girer ve hızla da çekip giderim.

Niye?

Çünkü o Belediye binasına girersek nerede ise iki odadan birisinde dostumuz vardır. Biz bu dostumuzun odasında oturur bir de çay içersek o dostumuz yandı demektir. Çünkü iki gün sonra belediye ile yazacağımız konunun faturası o dostumuza çıkar.

Bu yüzden de belediye binasına yılda bir bilemediğiniz iki defa ancak girer çıkarım. Onda da mutlaka bir mecburiyet vardır.

….

Belediyeden bu kadar uzak olmamıza rağmen yine bizi seven ve güvenen dostlarımız sayesinde de haftalık bilgiler alırız.

Mesela son günlerde özel idareden Büyükşehir’e gelenler yüzünden bina içerisinde nefes alınamaz hale gelinmiş. Ama öğrendiğimiz kadarı ile İstanbul Yolu üzerinde yenilenen Özel İdare’ye ait o koca bina nerede ise 15 kişiye hizmet veriyormuş.

Burası büyük bir ihtimalle yakında Valilikten Büyükşehir’e devredilecek. Hatta yine dostlardan aldığımız küçük bilgiler doğrultusunda Sayın Valimizin Tahir Başkan’a telefonla bu konunun halledileceğini söylediğini dahi duyduk. 

Aman bu işler olsun. Aslında çok geç bile kaldık.

Paramız var, pulumuz var, arazimiz var diye bu şehirde hiç kimse mesken israfına izin vermemeli diyoruz.

KOSKİ’DEKİ MEMURLAR

2013 FAZLA MESAİLERİNİ

ALAMADILAR MI?

Büyükşehir Belediye binası deyince aklıma geldi. Geçen haftadan bu yana yazmayı düşündüğümüz küçük bir konu daha vardı. Duyumlarımız eğer yanlış değil ise KOSKİ’de 2013 yılı memur fazla mesaileri bugün olmuş ödenmemiş. Yani 2014 yılının yarısına geldiğimiz halde ödenmemiş.

Tahir Başkan’ın en büyük projelerinden birisi sosyal denge tazminatı idi. Ama burada bazıları iki üç sendikayı birden ayarlayarak farklı ilklere imza atıyorlarmış.

….

Şimdi bu binada çalışan insanlarımız bir yandan sokaktaki işsiz insanların haline pencereden bakıp şükrediyorlar diğer yandan da fazla mesailerini dahi alamadıkları akıllarına gelip “Borç 1 milyar olmuş. Faizini bile ödeyemeyiz. Bu durumda sihirli bir el yardım etmezse biz yandık” diyorlarmış.

Yok kimsenin yanmayacağını inanıyoruz. Bizleri yönetenler, yarınları bizlerden daha iyi düşünüp bunun planlamasını yaparlar demek zorundayız.

Hadi bakalım biraz daha sabır.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıl hazır değilse, göz göremez

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalar kendilerine kırmızı ışık yanarken gelen aracın sürücüsüne kötü kötü bakmaktan vazgeçtikleri zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR