Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

“GÜL”ü Soldurmayın…

Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirmemek için başvurulan onca hileler, oyunlar, takla atmalar işe yaramadı. Seçildi ve neredeyse görev süresini tamamlama aşamasına bile geldi. Şimdi bundan sonrasının ne olacağı tartışılıyor.

Cumhurbaşkanı kim olsun, ya da kim olmalı, Türkiye bunu konuşuyor.

Muhalefet yine iktidarın önünü tıkamak için çareler araştırıyor. Hatta iktidarın önünü kesmek için ortak aday arayışlarına bile girdiler. Bulabilirler mi, zor. Bunlardan ne köy olur, ne kasaba. Ama dostlar da alışverişte görsün diye çarşı, pazar dolaşıyorlar.

Cumhurbaşkanını halk seçecekse. Yasa, Cumhurbaşkanı olabilecek kişiyi tarif etmişse. Aday olacak kişiler de bu tarife uyuyorsa neden olmasın? Olur.  Bal gibi de olur. Ama Kılıçdaroğlu “olmaz” diyor. Bu defa da dediği ile kalacak, millet bildiğini okuyacak.

Yarınlar için kehanette bulunmak değil niyetim. Bugünden yola çıkarsak, bugünkü mevzuata göre Cumhurbaşkanının etkinliğini de dikkate alırsak Başbakanın Cumhurbaşkanı olmasını ben yararlı bulmuyorum. Bundan önceki örneklerine de bakacak olursak, Demirel Cumhurbaşkanı oldu, DYP eridi. Özal Cumhurbaşkanlığına geçti, ANAP bitti. O gün için yakalanmış olan istikrar da yerini kaosa bıraktı.

Bugün, –bazı kesimler kabul etmeseler de- Türkiye istikrarı yakalamış durumda. Bu durumun devam etmesi gerekiyor. Yarın, AKP de önceki partiler gibi olur mu endişesi yok değil. Bu kervanın yürümesi gerek. Erdoğan’sız bir AKP’nin ne kadar başarılı olacağı merak konusu.  Bazı kesimlerin “Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak, Anayasa değiştirilerek Başkanlık sistemine geçilecek” söylemlerini ben doğmamış çocuğa don biçmeye benzetiyorum. Hocanın göle maya çalması gibi “Ya tutarsa” denileceği gibi, bir de bunun tersi var. “Ya tutmazsa !”

Öncelikli konu her ne kadar Cumhurbaşkanlığı olsa da, Başbakanlığı da yabana atmamak gerek. Hadi diyelim Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Peki Başbakan kim olacak?

Yine bazı kesimler Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün Başbakanlığa geçmesini de öneriyorlar.

Cumhurbaşkanı Sayın Gül, bulunduğu makamda gerçekten de makamın asaletine uygun, saygın bir hizmet vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Makamı bu ülkenin en üst makamıdır. Cumhurun başkanıdır. Başkomutandır. 80 milyonluk bir ülkede bir tane Cumhurbaşkanı vardır. Bu yüce makamda görev yapan bir kişinin, bu görevden sonra siyasi arenada yer alması –bana göre- yakışık almaz. Sayın Gül aklımızda, gönlümüzde hep o makamın vakarı ile hatırlanmalı, ayrıcalıklı yeri hiç lekelenmemeli.

Gül nazlı ve asil bir çiçektir. Dış tesirlerden çabuk etkilenir. O’nu iyi korumalı, Gül’ü soldurmamalı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi

Can Çıkmayınca Huy Çıkmazmış

06 Ocak 2021 Çarşamba 00:01

Tehlikeli Alkışlar

28 Aralık 2020 Pazartesi 00:02

Maske Takmama Özgürlüğü

22 Aralık 2020 Salı 00:01

Oynamayı Bilmeyen Gelin...

14 Aralık 2020 Pazartesi 00:02

Ahmaklar Olmasa, Uyanıklar Aç Kalır

16 Kasım 2020 Pazartesi 00:02

Günah Keçisi Müteahhitler

10 Kasım 2020 Salı 00:01

Depremin Düşündürdükleri

05 Kasım 2020 Perşembe 00:02

Sahte İçkiden Uzak Durun

02 Kasım 2020 Pazartesi 00:01

Meslek Odaları

29 Ekim 2020 Perşembe 00:01

Men Dakka Dukka

27 Ekim 2020 Salı 00:01