Uğur Özteke

Uğur Özteke

BÜYÜKŞEHİR’DE KAFA DEĞİŞMELİ…

BÜYÜKŞEHİR’DE KAFA DEĞİŞMELİ…

Bayram sonrası ilk hafta başımız. İnşallah şehir olarak, şehrin insanları olarak şimdi de “Geçmiş bayramın mübarek” olsun modundan çabuk kurtulur kendi işimizle gücümüzle sarmaş dolaş oluruz.

İzninizle hemen yazı konularımıza başlayalım. Bayram dolayısıyla bizim dilimiz şişti sizlerin gönderdikleriniz ise adeta dosya oldu.

BUNUN SORUMLUSU KİM?

Bakın aşağıdaki fotoğraf kareleri bayramdan kalma değil. (Daha bayramdan kalma fotoğraflarımız da var) Dün sabah saat 09.44’te bir dostumuz gönderdi

foto-1-659.jpgfoto-2-542.jpg

Hava Lojmanlarının bulunduğu yerdeki otobüs durağı.

Kim, neden bunu yapar?

Allah aşkına eğer kazara olmadı ise bunu yapanı yakalayacaksın ve soracaksın “Sen insan mısın?”

Yazık… yazık… yazık…

Kul hakkı yemek illa birinin parasını çalmak hakkını yemekle mi olur?

Kardeşim bu kırılan camda sizin de benim de hakkım var.

Bu şehrin tüm insanın hakkı var. Bu böyle biline.

…..………

BU GÖRÜNTÜ YEŞİL KUBBEYE TABİ Kİ YAKIŞMAZ…

Bu fotoğraf karesi de bayram sonrası bize bir dostumuzdan geldi.

foto-3-377.jpg

Dostumuz altına da şunu

“Selamünaleyküm Uğur abi iyi günler. Buradaki görüntü Hz. Mevlana Türbesi'nin gölgesinde maalesef bu çirkin bir görüntü. Yılda yaklaşık 3 milyon insan burayı ziyaret ediyor. İnsanların beyninde ve gözümde bu görüntü kalacak ve Konya maalesef yine yanlış tanınacak…”

…………….

Görüntü böyle olunca biz kimseyi suçlamadan konuya şöyle bir açıklama yapalım mı?

Her şeyden önce bayram süresince belediyelerin ama tüm belediyelerin temizlik ekipleri işçilerimiz inanılmaz bir çalışma temposu içerisindeydiler. Hatta yanılmıyorsam temizlik ekiplerinde bayram izni bile yoktu. O yüzden kimseye çalışmadı diyemeyiz.

Ama fotoğraf gerçek bir fotoğraf, fotoğrafı gönderen dostumuzda samimi insan olduğuna göre durumu şöyle gördüm. Türbe bölgesinde çöp bidonu olarak daha fazla ve orijinal çöp kutuları çalışması yapılabilir.

GELELİM BU ALT GEÇİT MESELESİNE 

Kimse kusura bakmayacak. Biliyorum bizi düzenli olarak takip eden bazı samimi dostlarımız bile şimdi söyleyeceklerime kızacak. Ama inanın kızmayın hatası ile sevabı ile günahı ile de ben buyum… Ben bugüne kadar asla “Öldü eski kral, yaşasın yeni kral” diyemedim demedim. Haaa bu yüzden de çok kaybettim. Olsun ben yine böyle kaybetmeye devam edeyim.

Aşağıda açacağım konu bir anda beni taaa Tahir Akyürek dönemine götürdü.

Hafta sonu şehir sevdalısı bir abimizin bir konuyu ısrarla bana hatırlatması söylemesi ve ısrarı üzerine dayanamadım atladım arabaya gittim Yeni yapılmakta olan YHT Gar inşaatının olduğu alana.

foto-4-244.jpg

Bize yapılan uyarıda buraya yapılan alt geçidin asfaltından ışıklandırmasına kadar işlemlerin yapılmasına rağmen buranın açılmaması idi. “Bir iş adamı için burası açılsa ne olur açılmasa ne olur?” diyeceksiniz.

Yok dedik ya bizim ki fazla hassas ve Konya milliyetçisi. Hatta Uğur İbrahim Altay fanatiği…

Bize ısrarla diyordu ki “Uğur abi burası bitirileli çok oldu. Ama bir türlü ulaşıma açılmıyor. Hani hatırlıyor musun Marangozlar’ın orada da bir alt geçit bitirilmiş hatta çevre düzenlemesi yapılmış çiçekler dahi dikilmişti ama bir türlü açmıyorlardı. Sen orayı yazdın ertesi gün trafiğe açıldı. Allah aşkına bir de oraya yaz ve açılsın. Çünkü burası açık olmadığı için başta ilk göbek olmak üzerde sabah saatlerinde trafik bir tıkanıyor anlatamam. Zaten toptancılar zaten Medicana Hastanesine gelenlerin yol boyunca araçlarını park etmeleri. Diğer taraftan hal trafiği inanın burayı kilitliyor. Yani burayı açında trafik aksın. Kimse de bizim yöneticilerimize küfretmesin.”

foto-5-158.jpgfoto-6-108.jpgfoto-7-068.jpg

 

Evet gerçekten de alt geçidin girişine de baktım çıkışına da. Belki ufak tefek birkaç eksik var gibiydi. Ama onlar da inanın rötuş işi.

Yahu bu şehirde Tahir Başkan eleştirildi ve hâla eleştiriliyor. Bence Tahir Başkan’ın bu hale gelmesinin tek sebebi ekibi idi.

Uğur Başkan böyle yapmadı.

Akıllı davrandı ve ekibini yüzde 99 değiştirdi.

Yalnız iş icraata gelince bir iş adamının da aklına benim de aklıma Tahir Akyürek geliyorsa burada yine bir sıkıntı var demek gibi geliyor.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Karanlığın en yoğun olduğu an aydınlığın en yakın olduğu andır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otomobilin penceresinden çocuk bezini dışarıya atmadığımız saman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR