Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

ÇAĞIMIZIN VAZGEÇİLMEZ TEKNOLOJİLERİNDEN BİR TANESİ SOSYAL MEDYA...

ÇAĞIMIZIN VAZGEÇİLMEZ TEKNOLOJİLERİNDEN BİR TANESİ SOSYAL MEDYA...

Allahın rahmeti, bereketi lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Eğer izin verirseniz bu haftaki yazımız'da çağımızın yaygın kullanım araçlarından bir tanesi olan sosyal medyadan bahsetmek istiyorum.

 

 

Bildiğimiz gibi toplum olarak sosyal medyayı ve sosyal paylaşım ağlarını aktif olarak kullanmaktayız. Hayatın her anında sosyal medyaya, sosyal paylaşım ağlarına bir zaman ayırmaktayız.

Özel anlarımızı, bizler için değerli olan her mutluluk kaynağımızı sosyal medyada ve sosyal paylaşım ağlarında yer vermekten kaçınmamaktayız.

 

Toplum olarak hayatımızda bizler için değerli olan anları sosyal medyada ve sosyal paylaşım ağlarında yer vermek sizce doğrumudur ? Kısacası özel anlara küçük örnekler verecek olursak bizler için değerli olan doğum günlerinin, bizler için değerli olan mezuniyet törenlerinin, hayatı birlikte paylaşacağınız eşinizle, eş adayınızla ve hatta sevip değer verdiğiniz kişi ve kişilerce kutladığınız, hatırladığınız, ve unutmandan her yıl aynı tarihte andığınız özel zamanları, bizler için kıymetli olan zamanları niçin sosyal medyada ve sosyal paylaşım ağlarında yer vermeye önem veriyoruz sizce hiç düşündünüzmü ?

 

Mesele sadece bizler için değerli ve kıymetli olan özel anları sosyal medyada ve sosyal paylaşım ağlarında yer vererek daha fazla beğeni almakmı ? Yoksa sayısız yorumlar alarak yâda sayısız yorumlara cevap verme girişiminde bulunarak sosyal medyayı ve sosyal paylaşım ağlarını daha aktif kullandığımızı açıkça kanıtlamakmı ? Şimdi birçoğumuz bu satırları okurken bana kızacaktır biliyorum.

 

Ne yani sosyal medyadamı kullanmayalım ?

Sosyal paylaşım ağımızdamı olmasın ? Diyerek mırıldandığınızı tahmin ediyorum.

 

Lakin mesele sosyal medyayı kullanmak yâda sosyal paylaşım ağlarını kullanmak değildir ! Kişi kendi özür iradesiyle ister sosyal medya kullanır, ister sosyal paylaşım ağlarını kullanır, yâda hiç kullanmaz o kişinin kendi kararıdır ! Bu konuda yorum yapma lüksümüz bulunmamaktadır !

Asıl meseleye bakacak olursak uzun lafın kısası bizler için değerli ve kıymetli olan özel anların sosyal medyada ve sosyal paylaşım ağlarında yer bulmasıdır !

 

Tamam bizler için değerli ve kıymetli anlarımızı güzel bir fotoraf karesi hâline getirelim, bizler için o değerli ve kıymetli anları güzel bir fotoraf kareleriyle ölümsüzleştirelim. Sadece ve sadece bizler için önemli olan özel anları ve en güzel anları kendimizce kutlayalım ve hatırlayım.

 

Hatırladığımız, kutladığımız özel anlarımızı adeta deyim yerindeyse bir sır misali saklayalım.

Bizler için değerli ve kıymetli olan özel anlarımızı sosyal medyada ve sosyal paylaşım ağlarında yer vermekten kaçınalım.

Kârar sizin...

 

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.

Saygılarımı ve Hürmetlerimi Sunuyorum.

Tekrar Görüşmek Dileğiyle

Allaha Emenet Olun...!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR